Marmoriran bananin kruh
AVTOR: 
ČAS PRIPRAVE: 
ČAS KUHANJA: 
SKUPNI ČAS: 
PORCIJ: 10
 
KAJ POTREBUJEM
  • za pekač velikosti 8x25 cm
  • MEŠANA MOKA, oz. poljubna moka, 160 g (jaz imam domačo rženo, pirino, pšenično)
  • BANANE, zelo zreli, 2
  • RIŽEV KIS, 1 čajna žlička (lahko tudi jabolčni)
  • RJAVI SLADKOR, 60 g
  • KOKOSOVO OLJE, 50 ml
  • VINSKI KAMEN, ali pecilni prašek, 1 zvrhana čajna žlička
  • SODA BIKARBONA, 1 zvrhana čajna žlička
  • PRAVI KAKAV, manj masten, 50 g
  • RIŽEVO MLEKO, dodamo po žlicah, če je masa presuha
KAKO TO GRE
  1. Banane pretlačimo in zmiksamo s sladkorjem in kisom.
  2. Posebej v skledi zmešamo moko, vinski kamen in sodo bikarbono.
  3. Združimo obe masi in dodamo kokosovo olje. Dobro premešamo, a ne preveč grobo, drugače bo masa pretrda.
  4. Polovico odvzamemo in vanjo vmešamo kakav.
  5. Pekač obložimo s peki papirjem in izmenoma dodajamo obe masi - svetlo in temno. Narahlo premešamo, da ostaneta napol združeni.
  6. Pečemo v predogreti pečici 45 min na 190°C.
NAMIGI in NASVETI
* od 12. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih izdelkovi * vegansko * brez jajc
Recipe by BoobeeFoodee at https://www.boobeefoodee.si/blog/marmoriran-bananin-kruh-veganski/