Marmoriran bananin kruh
AVTOR: Klavdija
ČAS PRIPRAVE:
ČAS KUHANJA:
SKUPNI ČAS:
PORCIJ: 10
- za pekač velikosti 8x25 cm
- MEŠANA MOKA, oz. poljubna moka, 160 g (jaz imam domačo rženo, pirino, pšenično)
- BANANE, zelo zreli, 2
- RIŽEV KIS, 1 čajna žlička (lahko tudi jabolčni)
- RJAVI SLADKOR, 60 g
- KOKOSOVO OLJE, 50 ml
- VINSKI KAMEN, ali pecilni prašek, 1 zvrhana čajna žlička
- SODA BIKARBONA, 1 zvrhana čajna žlička
- PRAVI KAKAV, manj masten, 50 g
- RIŽEVO MLEKO, dodamo po žlicah, če je masa presuha
- Banane pretlačimo in zmiksamo s sladkorjem in kisom.
- Posebej v skledi zmešamo moko, vinski kamen in sodo bikarbono.
- Združimo obe masi in dodamo kokosovo olje. Dobro premešamo, a ne preveč grobo, drugače bo masa pretrda.
- Polovico odvzamemo in vanjo vmešamo kakav.
- Pekač obložimo s peki papirjem in izmenoma dodajamo obe masi - svetlo in temno. Narahlo premešamo, da ostaneta napol združeni.
- Pečemo v predogreti pečici 45 min na 190°C.
* od 12. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih izdelkovi * vegansko * brez jajc
Recipe by BoobeeFoodee at https://www.boobeefoodee.si/blog/marmoriran-bananin-kruh-veganski/
3.5.3228