Pljučna pečenka z brokolijem
AVTOR: 
ČAS PRIPRAVE: 
ČAS KUHANJA: 
SKUPNI ČAS: 
PORCIJ: 4
 
KAJ POTREBUJEM
za 2 odrasla, 1 otroka, 1 malčka:
  • REPIČNO OLJE, 1 jušna žlica
  • PLJUČNA PEČENKA EKODAR, 400 g
  • BROKOLI, 1 velik
  • ČEBULA, 1 manjša
  • ČESEN, 1 strok
  • INGVER, ščep
  • KUMINA, ščep
  • KORIANDER, v prahu, ščep
  • BAZILIKA, sušena, ščep
  • SOL, po želji
KAKO TO GRE
  1. Brokoli nacvetkamo in na hitro blanširamo v vreli vodi; odcedimo in ohladimo, da ohrani zeleno barvo.
  2. V ponvi na žlici olja na hitro opražimo meso, narezano na tanke rezine. Pečemo 3-4 minutke na vsaki strani, dodamo začimbe, premešamo in vmešamo odcejen brokoli. Pražimo še minutko, nato pa odstavimo. Pokrijemo in pustimo počivati 2-3 minute.
  3. V tem času pristavimo vodo za rezance; ko zavre, ugasnemo in vanjo potopimo riževe rezance (uporabila sem znamko MAMA, ker so pripravljeni takoj). Po 3 minutkah odcedimo in postrežemo skupaj z govedino in brokolijem.
NAMIGI in NASVETI
* od 12. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * mesno - govedina * brez jajc
Recipe by BoobeeFoodee at https://www.boobeefoodee.si/blog/pljucna-pecenka-ekodar-z-brokolijem/