Brokoli nacvetkamo in na hitro blanširamo v vreli vodi; odcedimo in ohladimo, da ohrani zeleno barvo.
V ponvi na žlici olja na hitro opražimo meso, narezano na tanke rezine. Pečemo 3-4 minutke na vsaki strani, dodamo začimbe, premešamo in vmešamo odcejen brokoli. Pražimo še minutko, nato pa odstavimo. Pokrijemo in pustimo počivati 2-3 minute.
V tem času pristavimo vodo za rezance; ko zavre, ugasnemo in vanjo potopimo riževe rezance (uporabila sem znamko MAMA, ker so pripravljeni takoj). Po 3 minutkah odcedimo in postrežemo skupaj z govedino in brokolijem.
NAMIGI in NASVETI
* od 12. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * mesno - govedina * brez jajc
Recipe by BoobeeFoodee at https://www.boobeefoodee.si/blog/pljucna-pecenka-ekodar-z-brokolijem/