PIRINE DROBTINE, lahko tudi navadne, 3-4 jušne žlice
TIMIJAN, pol čajne žličke
KOPER, pol čajne žličke
RDEČA PAPRIKA, ščep
BROKOLI, 1 srednje velik
CVETAČA, pol srednje velike glave
RIŽEVO MLEKO, 100 ml (lahko tudi navadno)
KOKOSOVO OLJE, 1-2 jušni žlici (lahko zamenjamo tudi z olivnim oljem ali damo maslo - okoli 15 g)
KAKO TO GRE
Bučke naribamo in na cedilu odcedimo, nato pa še ožamemo, da ostane čim manj vode. (Bučkine vode ne zavržemo, saj vsebuje ogromno vitaminov, mineralov, zato jo zmešamo z malo limone in navadne vode v krasno bučkino "limonado" - bučkinado. :) )
Bučke potem zmešamo z jajcem, dodamo začimbe in postopoma vmešavamo drobtine. Takoj, ko se masa dovolj napije, nehamo z dodajanjem, saj bi drugače bili polpetki pretrdi.
Oblikujemo enako debele polpete in spečemo v pečici na 200°C 20 minut, vmes jih enkrat obrnemo. Namesto tega jih lahko tudi popečemo na malo kokosove maščobe v ponvi.
Medtem v drugi posodi na sopari skuhamo brokoli in cvetačo; brokoli naj ohrani živo zeleno barvo in je lahko še malo trd. Odcedimo in oboje zmiksamo z oljem in mlekom v gladek pire.
Recipe by BoobeeFoodee at https://www.boobeefoodee.si/blog/buckini-polpetki-z-brokolijevim-pirejem/