ČESEN, v prahu, ½ čajne žličke ali svežega 1 strok
ARAŠIDOVO MASLO, s koščki, 5 zvrhanih jušnih žlic
KAKO TO GRE
Za omako zmešamo med, arašidovo maslo, sojino omako, česen in ingver ter v ponvici na nizki temperaturo počasi kuhljamo.
Bučke narežemo in na hitro popečemo na 1 žlici repičnega olja, odstavimo.
V kozici blanširamo svež grah (če imamo zamrznjenega, ga kuhamo 5 minut), precedimo, vodo pa prihranimo, ponovno zavremo in skuhamo rezance po navodilih. Precedimo
Medtem, ko pripravljamo rezance, damo v ponev, kjer smo pekli bučke, piščančje koščke in popečemo; na vsaki strani 4 minute. Zmešamo arašidovo omako s piščancem, dodamo zelenjavo. Prelijemo čez rezance.
Recipe by BoobeeFoodee at https://www.boobeefoodee.si/blog/rizevi-rezanci-mama-s-piscancem-v-arasidovi-omaki/