PAPRIKA, rdeča, 1 manjša (je najboljša za to jed, ker je sladka in polna okusa)
BUČKE, 1 manjša
STROČJI FIŽOL, 2 veliki pesti
ZELENA, sveža, nekaj listov
PETERŠILJ, svež, nekaj vejic
KORENČEK, 3 manjši
KROMPIR, 1 srednje velik
LOVORJEV LIST, 1
TIMIJAN, 1 čajna žlička
BAZILIKA, nekaj listkov
KORIANDER, v prahu, pol čajne žličke
KUMINA, mleta, pol čajne žličke
POPER, ščep
SOL, ščep
DIMLJENA PAPRIKA, ščep
JEČMEN, namočen čez noč, 300 g
za otroško verzijo (za dojenčke od 9. meseca starosti dalje), 2 porciji:
EKODAR GOVEJE MESO, podplečje, 50 g
JEČMEN, namočen čez noč, 50 g
BUČKE, pol manjše
PAPRIKA, rdeča, manjši košček
POR, manjši košček
KROMPIR, 1 manjši
KORENČEK, 1 manjši
STROČJI FIŽOL, 4-5 večjih komadov
ZELENA, sveža, 1 list
PETERŠILJ, svež, 1-2 vejici
TIMIJAN, ščep
BAZILIKA, 1 listek
KAKO TO GRE
Za odraslo verzijo segrejemo olje in na njem opečemo meso, da porjavi; dodamo nasekljano čebulo in por. Nekajkrat premešamo, nato dodamo papriko in vse začimbe, razen lovorjevega lista. Pražimo nekaj minut, da začimbe zadišijo, ne smejo pa se zažgati. Nato dodamo preostalo zelenjavo in lovorjem list, nekajkrat premešamo ter dodamo ječmen, z vodo, v kateri se je namakal in dolijemo še toliko vode, da je vsa jed prekita in sega približno en prst nad jedjo.
Kuhamo približno 30 minut in občasno premešamo; po tem času preverimo meso, če je dovolj mehko, drugače pa podaljšamo čas kuhanja še za 15 minut.
Za otroško verzijo na malo vode podušimo meso skupaj z začimbami in čebulo, ko meso spremeni barvo, dodamo preostalo zelenjavo in zalijemo z vodo, da je jed prekrita in sega voda prst nad njo. Kuhamo 30 minut, občasno premešamo.
NAMIGI in NASVETI
GLUTEN: da MLEČNI IZDELKI: ne JAJCA: ne MESO: da SOJA: ne OREŠČKI: ne PALMINA MAŠČOBA: ne
Recipe by BoobeeFoodee at https://www.boobeefoodee.si/blog/omamni-obogaten-ricet/