VINSKI KAMEN, ali pecilni prašek, 1 zvrhana čajna žlička
SODA BIKARBONA, 1 zvrhana čajna žlička
KAKO TO GRE
Moko zmešamo skupaj s pecilnim praškom in sodo bikarbono.
Borovnice zmiksamo s 30 g sladkorja.
Banane pretlačimo skupaj z limonovim sokom, nato pa jim vmešamo jajce in maso rahlo stepemo.
Maslo penasto zmešamo s 30 g sladkorja.
Bananino maso zmešamo z masleno, nato pa postopoma dodajamo moko, na grobo premešamo.
Približno tretjino mase odvzamemo stran in ji primešamo borovničevo kašo in jogurt.
Pekač obložimo s peki papirjem. Vanj stresemo bananino maso ("čisto"), nato pa grobo vmešamo borovničevo maso - neenakomerno zmešamo, da dobimo marmorirano teksturo.
Pečemo v predogreti pečici na 180°C dobre pol ure - po tem času zapičimo zobotrebec in izvlečemo; če je čist, je pecivo pečeno, sicer pa podaljšamo še za 5-7 minut.
Odstranimo iz pekača in ohladimo na rešetki.
NAMIGI in NASVETI
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * ovo-lakto-vegetarijansko * z jajci
Recipe by BoobeeFoodee at https://www.boobeefoodee.si/blog/marmoriran-borovnicev-jogurtov-bananin-kruh/