Baby bolonjska omaka
AVTOR: 
ČAS PRIPRAVE: 
ČAS KUHANJA: 
SKUPNI ČAS: 
PORCIJ: 2
 
KAJ POTREBUJEM
za 2 dojenčkasti porciji:
  • ČEBULA, ½ manjše
  • ČESEN, 1 strok
  • EKO GOVEJE MLETO MESO, 80 g
  • BUČKE, 1 manjše
  • LOVORJEV LIST, 1
  • TIMIJAN, 2 ščepa
  • ORIGANO, ščep
  • BAZILIKA, nekaj listkov
  • REPIČNO OLJE, 1 čajna žlička
  • PARADIŽNIKOVA OMAKA, pasata, 3 jušne žlice
KAKO TO GRE
  1. Olje segrejemo in na njem na majhni temperaturi podušimo nasekljano čebulo, da postekleni. Dodamo nasekljan česen in premešamo, da zadiši.
  2. Dodamo meso in nekaj minut pražimo, da spremeni barvo, a pazimo, da se ne zažge. Dodamo malo vode in začimbe. Kuhamo še 10 minut, nato pa dodamo bučke in prilijemo paradižnikovo omako.
  3. Omaka se kuha še 10 minut, nato pa odstavimo in pustimo 5 minut.
  4. Postrežemo s polento, testeninami, rižem, ...
NAMIGI in NASVETI
GLUTEN: ne
MLEČNI IZDELKI: ne
JAJCA: ne
MESO: da
SOJA: ne
OREŠČKI: ne
PALMINA MAŠČOBA: ne
Recipe by BoobeeFoodee at https://www.boobeefoodee.si/blog/baby-bolonjska-omaka/