RDEČI FIŽOL, bio pridelave, vložen, dobro opran, 10-15 komadov
KROMPIR, 2 manjša
KUMINA, ščep
LANENO OLJE, 1 čajna žlička
KAKO TO GRE
Fižol dobro speremo pod vodo. Krompir olupimo in narežemo na manjše kocke. Skuhamo ga do mehkega in odcedimo.
V ponev damo skuhan krompir, na hitro popražimo (brez maščobe), dodamo fižol in kumino ter oboje pretlačimo, bolj na grobo. Če ima otrok še težave s koščki, pa bolj na gladko.
Zraven ponudimo dušeno zelje - sveže zelje narežemo na rezinice in ga na hitro podušimo v malo vode. Jed pred postrežbo prelijemo z oljem.
NAMIGI in NASVETI
GLUTEN: ne MLEČNI IZDELKI: ne JAJCA: ne MESO: ne SOJA: ne OREŠČKI: ne PALMINA MAŠČOBA: ne
Recipe by BoobeeFoodee at https://www.boobeefoodee.si/blog/baby-matevz/