Čokoladna riževka
AVTOR: 
ČAS PRIPRAVE: 
ČAS KUHANJA: 
SKUPNI ČAS: 
PORCIJ: 10
 
KAJ POTREBUJEM
za pekač premera 15 cm:
  • RIŽEVI KOSMIČI, 9-10 zvrhanih jušnih žlic
  • MANDLJEVO MLEKO, lahko tudi riževo, kokosovo, ovseno, ..., 500 ml
  • KOKOSOV SLADKOR, 2 zvrhani jušni žlici
  • LIMONINA LUPINICA, 1 čajna žlička, zmešana s 4-5 čajnimi žličkami vode
  • BURBONSKA VANILIJA, 1 čajna žlička
  • BANANE, 2 zelo zreli
  • MEŠANI OREŠČKI, na grobo nasekljani, 2 jušni žlici
  • SODA BIKARBONA, 1 čajna žlička
  • VEGANSKA ČOKOLADA, 100 g, za preliv
KAKO TO GRE
  1. Banani pretlačimo z vilicami, dodamo sodo bikarbono in vmešamo zmes iz limonine lupinice in vode.
  2. Mandljevo mleko zavremo, dodamo sladkor in zakuhamo riževe kosmiče; kuhamo 5 minut, nato pa ugasnemo, odišavimo z vanilijo in pustimo pokrito počivati 10 minut. Rahlo ohladimo.
  3. V zmes vmešamo bananino mešanico.
  4. Pečico ogrejemo na 180°C.
  5. Jed preložimo v pekač, namaščen ali obložen s peki papirjem in pečemo 30 minut. Torto ohladimo in obrnemo na pladenj ali krožnik.
  6. Prelijemo s topljeno čokolado (raztopimo nad vodno kopeljo ali 2x30 sekund v mikrovalovki) in okrasimo z drobljenimi oreščki.
NAMIGI in NASVETI
GLUTEN: ne
MLEČNI IZDELKI: ne
JAJCA: ne
MESO: ne
SOJA: ne
OREŠČKI: da
PALMINA MAŠČOBA: ne
Recipe by BoobeeFoodee at https://www.boobeefoodee.si/blog/cokoladna-rizevka/