MANDLJEVO MLEKO, lahko tudi riževo, kokosovo, ovseno, ..., 500 ml
KOKOSOV SLADKOR, 2 zvrhani jušni žlici
LIMONINA LUPINICA, 1 čajna žlička, zmešana s 4-5 čajnimi žličkami vode
BURBONSKA VANILIJA, 1 čajna žlička
BANANE, 2 zelo zreli
MEŠANI OREŠČKI, na grobo nasekljani, 2 jušni žlici
SODA BIKARBONA, 1 čajna žlička
VEGANSKA ČOKOLADA, 100 g, za preliv
KAKO TO GRE
Banani pretlačimo z vilicami, dodamo sodo bikarbono in vmešamo zmes iz limonine lupinice in vode.
Mandljevo mleko zavremo, dodamo sladkor in zakuhamo riževe kosmiče; kuhamo 5 minut, nato pa ugasnemo, odišavimo z vanilijo in pustimo pokrito počivati 10 minut. Rahlo ohladimo.
V zmes vmešamo bananino mešanico.
Pečico ogrejemo na 180°C.
Jed preložimo v pekač, namaščen ali obložen s peki papirjem in pečemo 30 minut. Torto ohladimo in obrnemo na pladenj ali krožnik.
Prelijemo s topljeno čokolado (raztopimo nad vodno kopeljo ali 2x30 sekund v mikrovalovki) in okrasimo z drobljenimi oreščki.
NAMIGI in NASVETI
GLUTEN: ne MLEČNI IZDELKI: ne JAJCA: ne MESO: ne SOJA: ne OREŠČKI: da PALMINA MAŠČOBA: ne
Recipe by BoobeeFoodee at https://www.boobeefoodee.si/blog/cokoladna-rizevka/