LIMONIN SOK, pol limone (pol limone prihranimo za kasneje)
LIMONINA LUPINICA, 2 čajni žlički
BANANE, zelo zrele, 3
VINSKI KAMEN (ali pecilni prašek), 1 zvrhana čajna žlička
KAKO TO GRE
Banane dobro pretlačimo, skupaj z limoninim sokom.
Kokosovo maščobo penasto zmešamo s sladkorjem.
Moki zmešamo z vinskim kamnom in limonino lupinico.
Jajca razžvrkljamo in jim dodamo pretlačene banane, premešamo, nato pa še kokosovo maščobo s sladkorjem. Maso dobro premešamo.
Postopoma dodajamo moko in samo na grobo premešamo; tudi če je vidna moka, nič narobe. Če bomo preveč zmešali, bo bananin kruh zbit, mi pa želimo lahkega in sočnega.
Maso preložimo v pekač, obložen s peki papirjem (moj je manjše pravokotne oblike, cca 8x25 cm).
Pečico ogrejemo na 200°C, vanjo damo kruh, temperaturo zmanjšamo na 175°C in pečemo slabih 40 minut; po tem času izvedemo poskus z zobotrebcem, ki ga zapičimo v sredino peciva. Če je izvlečen čist, je kruh pripravljen. Če se ga drži še mokra masa, pa čas pečenja podaljšamo za 5 minut.
Še vroč kruh prelijemo s sokom pol limone in ohladimo na rešetki.
NAMIGI in NASVETI
* od 12. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih izdelkov * ovo-vegetarijansko * z jajci
Recipe by BoobeeFoodee at https://www.boobeefoodee.si/blog/limonin-bananin-kruh/