MLETI MANDLJI, 100 g (meni so zmanjkali in sem dala 60 g mletih mandljev, 50 g mletih lešnikov)
JAJCA, velikost M, 3 komadi
RJAVI SLADKOR, 80 g
JAVORJEV SIRUP, 2 jušni žlici
PRAVI KAKAV, 50 g
VINSKI KAMEN (ali pecilni prašek), 2 čajni žlički
KOKOSOVO OLJE, 50 ml
TEMNA ČOKOLADA, vsaj 70%, 100 g
KOKOSOVO OLJE, 50 ml
KAKO TO GRE
Pečico ogrejemo na 180°C.
Jajca stepemo skupaj s sladkorjem, da dobimo penasto zmes, ki ji dodamo olje in sproti še dodatno stepamo.
V jajčno mešanico skozi sito presejemo kakav in pecilni prašek.
Počasi primešamo pesino kašo in javorjev sirup. Mešanica je precej tekoča, iz posode jo lahko kar prelijemo v pekač/model, ki smo ga obložili s peki papirjem.
Pečemo cca. 45 minut in po tem času izvedemo preizkus z zobotrebcem, ki ga zapičimo v sredino peciva; če je izvlečen čist, je peka končana, drugače podaljšamo še za 5 minut.
Ohladimo.
Nad vodno kopeljo ali v mikrovalovki stopimo čokolado, primešamo kokosovo olje in rahlo ohlajeno zmes vlijemo po pecivu.
Po želji okrasimo s sladkorjem v prahu.
NAMIGI in NASVETI
* od 12. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih izdelkov * ovo-vegetarijansko * z jajci
Recipe by BoobeeFoodee at https://www.boobeefoodee.si/blog/pesin-kolac/