MLEKO oz. RIŽEVO/KOKOSOVO MLEKO, 300-350 ml (če uporabite rastlinski napitek, ga dodajte manj kot navadnega mleka, ker se bo tako lažje strdila krema)
RJAVI SLADKOR, 2-3 jušne žlice (lahko tudi popolnoma brez, lahko uporabite vaniljev sladkor, lahko pa tudi več, če ste sladkosnedi. Najbolje, da poskusite in prilagajate svojemu okusu).
SMETANA za okras
KAKO TO GRE
Piškote, maščobo in limetin sok zmiksamo v sekljalniku, da nastanejo drobtine. Model obložimo s peki papirjem in razporedimo maso, da dobimo enakomerno debelo/tanko testo (moje je predebelo, se še učim :) ).
Damo za 10 minut v zamrzovalnik, da se dobro strdi.
Medtem pripravimo nadev. Mleko zavremo, odstavimo in primešamo puding, predhodno razmešan v skodelici z mrzlim mlekom (oz. preprosto sledimo navodilom na embalaži). Kuhamo 2-3 minute, da se prične zgoščevati, ugasnemo in postopoma med mešanjem primešamo limetin sok.
Nadev zlijemo na testo in ohladimo.
Tik pred postrežmo okrasimo s stepeno smetano.
NAMIGI in NASVETI
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * ovo-lakto vegetarijansko * z jajci (piškotki)
Recipe by BoobeeFoodee at https://www.boobeefoodee.si/blog/enostavna-limetina-pita/