Domača bajadera brez peke
AVTOR: 
ČAS PRIPRAVE: 
ČAS KUHANJA: 
SKUPNI ČAS: 
PORCIJ: 8
 
KAJ POTREBUJEM
za manjši pekač premera 15 cm
  • PODLAGA:
  • PIŠKOTI, moji so bili polnozrnati od Medexa, brez sladkorja, 200 g
  • OREHOVA FILA, kupljena od Hoferja, 100 g (alternativa je 100 g orehov in 1 jušna žlica sladkorja, najraje kokosovega ali pa javorjevega sirupa)
  • KOKOSOVO OLJE, najraje Cobio, 2 jušni žlici
  • SREDNJI SLOJ:
  • INDIJSKI OREŠČKI, 200 g
  • KOKOSOVO MESO (MUS), 60 g
  • VANILIJEV STROK, 1 cel postrgan
  • ZADNJA PLAST:
  • INDIJSKI OREŠČKI, 50 g
  • KOKOSOVO MESO (MUS), 20 g
  • PRAVI KAKAV, 40 g
  • RIŽEVO MLEKO, 50 ml
  • OREHOVA FILA, 25 g
KAKO TO GRE
  1. Sestavine za podlago zmešamo v enotno zmes v mikserju in potlačimo na dno pekača, obloženega s peki papirjem.
  2. Indijske oreščke predhodno namočimo (čez noč ali 2x po 30 sekund v mikrovalovki na 800W), odcedimo in skupaj s preostalimi sestavinami za srednji sloj zblendamo v maso; postopoma ji prilivamo vodo, dokler ni masa gladka. Namažemo čez podlago in damo za 15 minut v zamrzovalnik.
  3. Medtem zmiksamo preostale sestavine za zadnjo plast, ki jo enakomerno razmažemo čez srednji sloj.
  4. Pustimo v hladilniku vsaj 4 ure ali čez noč, pokrito, da se povrhu ne izsuši.
Recipe by BoobeeFoodee at https://www.boobeefoodee.si/blog/domaca-bajadera-brez-peke/