PIŠKOTI, moji so bili polnozrnati od Medexa, brez sladkorja, 200 g
OREHOVA FILA, kupljena od Hoferja, 100 g (alternativa je 100 g orehov in 1 jušna žlica sladkorja, najraje kokosovega ali pa javorjevega sirupa)
KOKOSOVO OLJE, najraje Cobio, 2 jušni žlici
SREDNJI SLOJ:
INDIJSKI OREŠČKI, 200 g
KOKOSOVO MESO (MUS), 60 g
VANILIJEV STROK, 1 cel postrgan
ZADNJA PLAST:
INDIJSKI OREŠČKI, 50 g
KOKOSOVO MESO (MUS), 20 g
PRAVI KAKAV, 40 g
RIŽEVO MLEKO, 50 ml
OREHOVA FILA, 25 g
KAKO TO GRE
Sestavine za podlago zmešamo v enotno zmes v mikserju in potlačimo na dno pekača, obloženega s peki papirjem.
Indijske oreščke predhodno namočimo (čez noč ali 2x po 30 sekund v mikrovalovki na 800W), odcedimo in skupaj s preostalimi sestavinami za srednji sloj zblendamo v maso; postopoma ji prilivamo vodo, dokler ni masa gladka. Namažemo čez podlago in damo za 15 minut v zamrzovalnik.
Medtem zmiksamo preostale sestavine za zadnjo plast, ki jo enakomerno razmažemo čez srednji sloj.
Pustimo v hladilniku vsaj 4 ure ali čez noč, pokrito, da se povrhu ne izsuši.
Recipe by BoobeeFoodee at https://www.boobeefoodee.si/blog/domaca-bajadera-brez-peke/