Fižolovi njoki
AVTOR: 
ČAS PRIPRAVE: 
ČAS KUHANJA: 
SKUPNI ČAS: 
 
KAJ POTREBUJEM
za 5-6 oseb oz. približno 100 njokov:
  • FIŽOL, kuhan in dobro odcejen, 600 ml
  • POLNOZRNATA PIRINA MOKA, 400 ml
  • KUMINA, ščep
  • SOL, ščep
  • POPER, ščep
  • OREHI, 2 jušni žlici
  • JAJCA, velikost M, 2 komada
KAKO TO GRE
  1. Vse sestavine, razne moke, zmiksamo v mikserju v gladko maso. Postopoma dodajamo moko in mešamo. Pustimo počivati 15 minut.
  2. Na pomokanem pultu testo oblikujemo v dolgo kačo, ki jo narežemo na koščke.
  3. Kuhamo v slanem kropu 5-7 minut.
  4. Če ne porabimo vseh njokov, jih surove razporedimo na pladenj, da se ne dotikajo in zamrznemo. Kasneje samo preložimo v manjšo vrečko in naslednjič vržemo zamrznjene v krop - super ideja za hiter obrok.
NAMIGI in NASVETI
* od 12. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * ovo-vegetarijansko* z jajci
Recipe by at https://www.boobeefoodee.si/blog/fizolovi-njoki/