Piščanec z rižem iz pečice
AVTOR: 
ČAS PRIPRAVE: 
ČAS KUHANJA: 
SKUPNI ČAS: 
PORCIJ: 3
 
KAJ POTREBUJEM
za 3 osebe:
  • PIŠČANČJE KRAČE EKOMESNINE, 1-2 na osebo, odvisno od velikosti
  • POLJUBNA ZELENJAVA, paprike, šampinjoni, cvetača, korenček, brokoli, bučke, ...
  • RIŽ, polnozrnat rjavi neoluščen, namočen čez noč, približno 50 g na osebo
  • ZAČIMBE, sušene: bazilika, origano, kurkuma, koriander, zelena, timijan, majaron, rdeča paprika, česen, čebula, sol in poper
  • GORČICA, 2-3 žlice
  • SLADKA SMETANA, če želite
KAKO TO GRE
  1. Krače operemo, dobro posušimo in naložimo na narezano zelenjavo. Premažemo z gorčico. Riž zalijemo s pol litra vode, dodamo vse začimbe in počakamo, da zavre. Nato ugasnemo. Polijemo po pekaču s piščancem in zelenjavo, ter dodamo še malo vode, če riž ni prekrit.
  2. "Kuhamo" v pečici 45-60 minut. Med peko kontroliramo; če se nam zdi, da se jed prehitro suši, dodamo vodo. Vendar pozor, po približno 20ih minutah zelenjava spusti vodo in pri meni ni bilo potrebno dolivati.
NAMIGI in NASVETI
* od 9. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih izdelkov (pogojno) * mesno - piščanec * brez jajc
Recipe by BoobeeFoodee at https://www.boobeefoodee.si/blog/piscanec-z-rizem-iz-pecice/