Sočni jutranji mafini
AVTOR: 
ČAS PRIPRAVE: 
ČAS KUHANJA: 
SKUPNI ČAS: 
PORCIJ: 10
 
KAJ POTREBUJEM
suhe sestavine:
  • POLNOZRNATA PIRINA MOKA, 140 g
  • KORUZNI ŠKROB, 1 jušna žlica
  • SODA BIKARBONA, ½ čajne žličke
  • CIMET, 1 čajna žlička
mokre sestavine:
  • KISLA SMETANA, 50 ml (namesto kisle smetane in jogurta lahko damo tudi 120 ml grškega jogurta)
  • NAVADEN JOGURT, 60 ml (namesto kisle smetane in jogurta lahko damo tudi 120 ml grškega jogurta)
  • KOKOSOVA MAŠČOBA COBIO, 60 ml
  • VANILIJA V PRAHU, ½ čajne žličke
  • JAJCE, 2 srednji
  • NERAFINIRANI TRSNI SLADKOR, 40 g
  • JABOLKA, olupljena in narezana, 160 g
  • POMARANČNI SOK, sok pol sadeža (lahko uporabimo tudi limonin sok)
KAKO TO GRE
  1. Posebej zmešamo suhe in mokre sestavine. V mokre sestavine dodamo narezana jabolka (na male koščke) in mešanico vmešamo k suhim sestavinam.
  2. Nadevamo v papirčke za mafine in pečemo na 200°C 15-20 minut. Po tem času preverimo z zobotrebcem, ki ga zapičimo v sredino mafina; če je izvlečen čist, so pripravljeni. Na pultu jih v pekaču pustimo še 15 minut.
NAMIGI in NASVETI
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * ovo-lakto vegetarijansko * z jajci
Recipe by BoobeeFoodee at https://www.boobeefoodee.si/blog/socni-jutranji-mafini/