Domače zlate ribice
AVTOR: Klavdija
ČAS PRIPRAVE:
ČAS KUHANJA:
SKUPNI ČAS:
PORCIJ: 55
- POLNOZRNATA PIRINA MOKA, 35 g
- DOMAČA OSTRA MOKA, 25 g
- KOKOSOVA MAŠČOBA COBIO, 30 g
- LANENA "JAJCA", 1 jušna žlica
- SODA BIKARBONA, 1 noževa konica
- POLJUBEN SIR, 10 g (lahko tudi brez)
- SOL, ščep
- Najprej zmiksamo 1 jušno žlico lanenih semen in prelijemo s 3 žlicami vode. Premešamo in pustimo 5 minut, da se zmes napoji.
- Zmešamo preostale sestavine in dodamo "jajca".
- Testo pregnetemo in oblikujemo v kroglico, ki jo zavijemo v prozorno folijo in pustimo pol ure počivati v hladilniku.
- Testo razvaljamo na debeline 2-3 mm in izrežemo ribice.
- Razporedimo na peki papir in pečemo na 180°C 12-15 minut.
Recipe by BoobeeFoodee at https://www.boobeefoodee.si/blog/domace-zlate-ribice/
3.5.3208