Domače zlate ribice
AVTOR: 
ČAS PRIPRAVE: 
ČAS KUHANJA: 
SKUPNI ČAS: 
PORCIJ: 55
 
KAJ POTREBUJEM
  • POLNOZRNATA PIRINA MOKA, 35 g
  • DOMAČA OSTRA MOKA, 25 g
  • KOKOSOVA MAŠČOBA COBIO, 30 g
  • LANENA "JAJCA", 1 jušna žlica
  • SODA BIKARBONA, 1 noževa konica
  • POLJUBEN SIR, 10 g (lahko tudi brez)
  • SOL, ščep
KAKO TO GRE
  1. Najprej zmiksamo 1 jušno žlico lanenih semen in prelijemo s 3 žlicami vode. Premešamo in pustimo 5 minut, da se zmes napoji.
  2. Zmešamo preostale sestavine in dodamo "jajca".
  3. Testo pregnetemo in oblikujemo v kroglico, ki jo zavijemo v prozorno folijo in pustimo pol ure počivati v hladilniku.
  4. Testo razvaljamo na debeline 2-3 mm in izrežemo ribice.
  5. Razporedimo na peki papir in pečemo na 180°C 12-15 minut.
Recipe by BoobeeFoodee at https://www.boobeefoodee.si/blog/domace-zlate-ribice/