Čokolado raztopimo nad vodno kopeljo ali v mikrovalovki (3x30 sekund, vmes vsakič premešamo). S čopičem premažemo papirčke za mafine in pustimo, da se strdi. Za najboljši učinek in res trdne košarice, počakamo da se ena čokoladna plast strdi in takrat premažemo ponovno. V ta namen potrebujemo še dodatnih 100 g čokolade več.
V posodi segrejemo maline in jagodno marmelado ter še toplo precedimo, da se znebimo pešk od malin. Ponovno segrejemo in tik pred vretjem odmaknemo s štedilnika in primešamo agar, Na majhnem ognju kuhamo 2 minuti, nato pa odmaknemo. Maso za žele lahko uporabimo kar tako, za nalivanje, lahko pa nalijemo v modelčke in dobimo poljubne oblike (tudi žele bonbončkov).
V košarice nalijemo najprej malo želeja in počakamo, da se strdi (damo kar v zamrzovalnik). Medtem pripravimo nadev.
V posodi segrejemo mleko in tik pred vretjem odmaknemo s štedilnika ter primešamo agar, Dobro zmešamo, da se raztopi in mešanico rahlo ohladimo. Primešamo k skuti in jogurtu.
Na ohlajene košarice nadevamo skutno mešanico in ohladimo. Poljubno okrasimo.
NAMIGI in NASVETI
* od 12. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi proizvodi * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Recipe by BoobeeFoodee at https://www.boobeefoodee.si/blog/cokoladne-kosarice-za-valentinovo/