Čokoladna rožičeva salama
AVTOR: 
ČAS PRIPRAVE: 
ČAS KUHANJA: 
SKUPNI ČAS: 
PORCIJ: 1
 
KAJ POTREBUJEM
za salamico, premera 4-5 cm, dolžine 20 cm:
  • VEGANSKO MASLO VITAQUELL, 70 g
  • VEGANSKI PIŠKOTKI, 80 g
  • TEMNA ČOKOLADA 75%, 60 g
  • PRAVI KAKAV, 1 jušna žlica (lahko brez in dodamo 10 g čokolade več)
  • MANDLJI, 40 g (lahko tudi lešniki ali indijski oreščki, makadamija)
  • DATELJNI, 6 kosov
  • RJAVI SLADKOR, 50 g (brez težav ga izpustimo)
  • ROŽIČEVA MOKA, 3 zvrhane jušne žlice
  • VANILIJEV EKSTRAKT, 2 čajni žlički
  • MLETI SLADKOR, za posip
KAKO TO GRE
  1. Nad vodno koplejo (ali v mikrovalovki stopimo temno čokolado).
  2. Oreščke grobo nasekljamo.
  3. Preostale sestavine damo v sekljalnik in zmiksamo v maso. Prilijemo stopljeno čokolado in ponovno zmiksamo. Na koncu s kuhalnico vmešamo nasekljane oreščke.
  4. Maso damo na folijo (aluminijasto ali prozorno za živila) in oblikujemo v salamo, ki jo tesno zavijemo. Ohladimo.
  5. Pred postrežbo posujemo z mletim sladkorjem in narahlo vtremo.
Recipe by BoobeeFoodee at https://www.boobeefoodee.si/blog/cokoladna-roziceva-salama/