Dišeč krompirjev golaž
AVTOR: 
ČAS PRIPRAVE: 
ČAS KUHANJA: 
SKUPNI ČAS: 
PORCIJ: 3
 
KAJ POTREBUJEM
  • EKO GOVEDINA za golaž, 200 g
  • KROMPIR, 3 srednje veliki (recimo 400-500 g)
  • RDEČA ČEBULA, 1 večja
  • ČESEN, 1 strok
  • KORENČEK, 1 večji
  • BUČA HOKAIDO, 100 g
  • PETERŠILJ, nasekljan, 1 jušna žlica
  • ZELENA, sušena, 1 čajna žlička
  • ŠETRAJ, ščep
  • KORIANDER, ščep
  • KUMINA, ščep
  • CIMET, ščep
  • PIMENT, ščep
  • MUŠKATNI OREŠČEK, ščep
  • LOVORJEV LIST, 1
  • REPIČNO OLJE, 1 jušna žlica
  • PARADIŽNIKOVA MEZGA, 1 jušna žlica
  • KISLE KUMARICE, 2-3
KAKO TO GRE
  1. Olje segrejemo in na njem popražimo nasekljano čebulo, dodamo strok česna, da zadiši in vmešamo meso. Na manjšem ognju pražimo, da meso spremeni barvo.
  2. Dodamo začimbe, razen cimeta in lovorjevega lista, premešamo, nato pa v jed damo narezan korenček in narezano bučo, olupljen in na majhne koščke narezan krompir. Sedaj dodamo še cimet in lovorjev list.
  3. Zalijemo s približno 400-500 ml vode in pokrito kuhamo, dokler se meso ne zmehča. V ekonom loncu celotna kuha traja uro in 20 minut, v navadni posodi pa slabi 2 uri.
  4. Proti koncu kuhanja damo v jed paradižnikovo mezgo, dobro premešamo in pustimo še 10 minut.
  5. Tik preden postrežemo, v jed dodamo kisle kumarice.
NAMIGI in NASVETI
* od 10. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih izdelkov * mesno - govedina * brez jajc
Recipe by BoobeeFoodee at https://www.boobeefoodee.si/blog/disec-krompirjev-golaz/