Grahov golaž s piščancem
AVTOR: 
ČAS PRIPRAVE: 
ČAS KUHANJA: 
SKUPNI ČAS: 
PORCIJ: 3
 
KAJ POTREBUJEM
  • PIŠČANČJE BEDRO, 1
  • ZAMRZNJEN GRAH, 4 polne zajemalke
  • PARADIŽNIKOVA OMAKA, 200 ml
  • ČEBULA, rdeča, 1
  • ČESEN, 1 strok
  • PETERŠILJ, svež, nasekljan, 3 čajne žličke
  • CIMET, pol čajne žličke
  • POPER, velik ščep
  • PIMENT, velik ščep
  • MAJARON, 1 zravnana čajna žlička
  • KUMINA, velik ščep
  • KORIANDER, velik ščep
  • RDEČA PAPRIKA, sušena, 1 čajna žlička
  • ROŽMARIN, pol čajne žličke
  • KOKOSOVO OLJE, 1 jušna žlica
KAKO TO GRE
  1. Kokosovo olje segrejemo in na njem popečemo piščanca; odstavimo in na isti maščobi zarumenimo čebulo in česen, oboje nasekljano. Ko česen zadiši, dodamo vse začimbe in dobro premešamo. Pražimo 1 minutko.
  2. V jed dodamo paradižnikovo omako, popečeno stegno, če želimo lahko rahlo solimo in zalijemo še s toliko vode, da je stegno prekrito.
  3. Pokrijemo in kuhamo dobro uro in pol, občasno premešamo.
  4. Po tem času dodamo zamrznjen grah in kuhamo še slabe pol uret, nato pa ugasnemo.
  5. Postrežemo s kuhanim rižem in svežim peteršiljem.
NAMIGI in NASVETI
* od 8. meseca dalje (v jed damo za polovico manj začimb, za otroke po 12. mesecu pa se držimo recepta) * brez glutena * z mlečnimi proizvodi * mesno - piščanec * brez jajc
Recipe by BoobeeFoodee at https://www.boobeefoodee.si/blog/grahov-golaz-s-piscancem/