PIRINA MOKA, samo nekaj žlic za vezavo (2-3 zvrhane jušne žlice)
SVEŽ PETERŠILJ, nasekljan, 5 zvrhanih jušnih žlic
ČEBULA, lahko tudi por, nasekljana, 1 zvrhana jušna žlica
ČESEN, 1 manjši strok
KORIANDER, ščep
KOPER, ščep
KUMINA, ščep
KOKOSOVA MAŠČOBA ali MASLO GHEE, 1-2 jušni žlici, odvisno od velikosti posode (naj maščobe samo prekrije dno)
KAKO TO GRE
Čičeriko odcedimo in damo v sekljalnik.
Dodamo preostale sestavine in zmiksamo v gladko maso. Pomagamo si z mokrimi rokami in oblikujemo v enako velike kroglice.
Maščobo segrejemo in na njej spečemo eno testno kroglice - če razpade, masi dodamo še malo moke in postopek ponovimo. Ko se kroglica lepo speče, lahko spečemo še preostale, samo ne preveč naenkrat, ker se drugače maščoba pri peki malo ohladi in se kroglice ne pečejo, temveč kuhajo. Tako obstaja možnost, da bodo razpadale.
Lahko jih pripravite tudi v pečici, v tem primeru vsako kroglice rahlo naoljite in pecite na 220°C funkcija ventilator 20 minut in jih sproti obračajte, da bodo lepo zapečene z vseh strani.
NAMIGI in NASVETI
* od 10. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih izdelkov * vegansko * brez jajc
Recipe by BoobeeFoodee at https://www.boobeefoodee.si/blog/grahov-falafel/