Mavrična juha s sladkim krompirjem in kokosovim mlekom
AVTOR: Klavdija
ČAS PRIPRAVE:
ČAS KUHANJA:
SKUPNI ČAS:
PORCIJ: 3
KAJ POTREBUJEM
BUČKA, 2 manjši
SLADKI KROMPIR, 1 večji
KOKOSOVO OLJE COBIO, 1 jušna žlica
RDEČA LEČA, oluščena, 3 zvrhane jušne žlice
KOKOSOVO MLEKO, 200 ml
KURKUMA, ½ čajne žličke
POPER, ščep
SOL, ščep
KORIANDER, v prahu, ščep
DIVJI CURRY, nekaj sušenih listkov
SEMENA ČRNE KUMINE, ščep
100% ARAŠIDOVO MASLO, 2 čajni žlički
KAKO TO GRE
Na malo kokosove maščobe najprej popražimo rdečo lečo, da zadiši in rahlo zarumeni. Krompir olupimo, bučke operemo in oboje narežemo na kocke.
Dodamo navedene začimbe in na kocke narezano zelenjavo. Na hitro podušimo in zalijemo s kokosovim mlekom. Kuhamo do mehkega (cca 15. minut). Če se vmes jed preveč gosti, dodamo malo vode (največ 100 ml).
Rahlo ohladimo in okrasimo z arašidovim maslom.
NAMIGI in NASVETI
* od 12. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih izdelkov * vegansko * brez jajc
Recipe by BoobeeFoodee at https://www.boobeefoodee.si/blog/mavricna-juha-s-sladkim-krompirjem-in-kokosovim-mlekom/