Prava kraška fritaja
AVTOR: 
ČAS PRIPRAVE: 
ČAS KUHANJA: 
SKUPNI ČAS: 
PORCIJ: 4
 
KAJ POTREBUJEM
  • JAJCA, velikost M, 3 kosi
  • POLNOZRNATA PIRINA MOKA, 150 g
  • NAVADNA PIRINA MOKA, 50 g
  • MLEKO, približno 200 ml
  • LISTI KOROMAČA, ena velika pest
  • MELISA, 1 pest svežih listkov
  • MLADA ČEBULICA ali MLADI ČESEN, 1 manjši šopek
  • SOL, ščep
  • POPER, ščep
  • OLJE ZA PRAŽENJE, 100 ml ali nekaj kock kokosove maščobe
KAKO TO GRE
  1. Zelišča, čebulico (ali česen) nasekljamo bolj na grobo - v tem primeru ne miksamo, ker nam pri ročnem sekljanju diši cela kuhinja in je to pravi vonj svežine. :)
  2. Jajca razžvrkljamo in dodamo moki, počasi prilivamo mleko. Če želimo bolj gosto fritajo, dodamo manj kot 200 ml mleka, sicer pa malce več.
  3. Vmešamo začimbe, solimo in popramo.
  4. Olje segrejemo in vlijemo fritajo; ko je na eni strani zapečeno, jo previdno obrnemo in do zlatorjave barve zapečemo še na drugi strani.
  5. Namesto olja lahko uporabimo tudi svinjsko mast - tako so včasih pekli.
NAMIGI in NASVETI
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * ovo-llakto vegetarijansko * z jajci
Recipe by BoobeeFoodee at https://www.boobeefoodee.si/blog/prava-kraska-fritaja/