Riževi vaflji
AVTOR: 
ČAS PRIPRAVE: 
ČAS KUHANJA: 
SKUPNI ČAS: 
PORCIJ: 10
 
KAJ POTREBUJEM
  • BIO RJAVI RIŽ, 100 g (tehtan nekuhan)
  • BIO RIŽEVA KAŠICA, 50 g
  • BIO DOMAČ JABOLČNI SOK, 5-6 jušnih žlic
KAKO TO GRE
  1. Rjavi riž dobro operemo in namočimo čez noč (če uporabimo navadni riž, namakanje ni potrebno). Pred kuhanjem vodo zamenjamo in riž skuhamo do mehkega. Zelo dobro odcedimo in počakamo, da se ohladi.
  2. Primešamo riževo kašico in postopoma dodajamo jabolčni sok. Nastane rahlo pocasta masa, ki se lepo lepi skupaj. Z mokrimi rokami oblikujemo kroglice, ki jih potlačimo v mini ploščice - nastane okoli 10 ploščic.
  3. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 170°C 20-30 minut; po 15-ih minutah ploščico obrnemo (če vam pečica ne peče enakomerno).
NAMIGI in NASVETI
* od 6. meseca dalje (kar se sestavin tiče, kar se pa tiče varnosti pri grizljanju, presodite primerno starost sami) * brez glutena * vegansko * brez mlečnih izdelkov * brez jajc
Recipe by BoobeeFoodee at https://www.boobeefoodee.si/blog/rizevi-vaflji/