JABOLČNA KAŠA, 100-150g g (3 manjša oz. dve srednje veliki jabolki), odvisno od sočnosti jabolk
RIŽEVA KAŠICA, 50 g
KARDAMOM, ½ majhne čajne žličke oz. 1 ščep (če ga niste vajeni, raje manj, ker ima kar intenziven okus)
VANILIJA v PRAHU, 2 zravnani čajni žlički
MASLO GHEE, 3 zvrhane čajne žličke
KAKO TO GRE
Ovsene kosmiče zmeljemo v moko, lahko pa kupimo že mleto ovseno moko.
Zmešamo z riževo kašico in dodamo dišavnice.
Jabolka olupimo in do gladkega spasiramo/zmiksamo. Če želimo, lahko precedimo čez gazo.
Dodamo maslo in premešamo, nato pa pričnemo postopoma dodajati jabolčno kašo in sproti gnetemo v testo. Ko je testo lepo sprijeto skupaj, je pripravljeno. (Lahko bo potrebno dodati še malo jabolčne kaše ali vam bo pa ostala, odvisno, kako sočna so bila jabolka).
Testo razvaljamo na 4-5 mm na debelo in razporedimo na pekač, obložen s peki papirjem.
Pečemo v predhodno ogreti pečici na 175-180°C 15-20 minut, odvisno od moči in gretja vaše pečice.
Ohladimo in postrežemo.
NAMIGI in NASVETI
* od 6. meseca dalje * brez glutena (beri namige in nasvete) * brez z mlečnimh izdelkov * vegansko * brez jajc
Recipe by BoobeeFoodee at https://www.boobeefoodee.si/blog/baby-piskotki/