KVASNI KOSMIČI (ali parmezan), 1 zravnana jušna žlica
KOKOSOVA MAŠČOBA, za peko, 2-3 kocke (toliko, da stopljena prekrije dno v ponvi)
KAKO TO GRE
Jajce razžvrkljamo, z metlico vmešamo škrob in potem še kvasne kosmiče (ali parmezan).
Lososa delno odtajenega narežemo na približno 1 cm debele palčke, jih povaljamo v jajcu in drobtinah. Na segreti maščobi jih na vsaki strani spečemo do zlatorjave barve.
Lahko jih pečemo tudi v pečici z ventilatorjem na 220°C do zlatorjave barve.
Če imamo svežega lososa, ga pred rezanjem malo zamrznemo, da je trši in ga lažje narežemo na palčke.
NAMIGI in NASVETI
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi proizvodi * z jajci * mesno - ribe
Recipe by BoobeeFoodee at https://www.boobeefoodee.si/blog/domace-ribje-palcke/