Domače ribje palčke
AVTOR: 
ČAS PRIPRAVE: 
ČAS KUHANJA: 
SKUPNI ČAS: 
PORCIJ: 5
 
KAJ POTREBUJEM
  • LOSOS, 100 g
  • DROBTINE, 4 zvrhane žlice
  • JAJCE, 1 manjše
  • MLEKO, 2 jušni žlici
  • ŠKROB, 1 zvrhana žlica
  • KVASNI KOSMIČI (ali parmezan), 1 zravnana jušna žlica
  • KOKOSOVA MAŠČOBA, za peko, 2-3 kocke (toliko, da stopljena prekrije dno v ponvi)
KAKO TO GRE
  1. Jajce razžvrkljamo, z metlico vmešamo škrob in potem še kvasne kosmiče (ali parmezan).
  2. Lososa delno odtajenega narežemo na približno 1 cm debele palčke, jih povaljamo v jajcu in drobtinah. Na segreti maščobi jih na vsaki strani spečemo do zlatorjave barve.
  3. Lahko jih pečemo tudi v pečici z ventilatorjem na 220°C do zlatorjave barve.
  4. Če imamo svežega lososa, ga pred rezanjem malo zamrznemo, da je trši in ga lažje narežemo na palčke.
NAMIGI in NASVETI
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi proizvodi * z jajci * mesno - ribe
Recipe by BoobeeFoodee at https://www.boobeefoodee.si/blog/domace-ribje-palcke/