Žametna paradižnikova juha
AVTOR: 
ČAS PRIPRAVE: 
ČAS KUHANJA: 
SKUPNI ČAS: 
PORCIJ: 4
 
KAJ POTREBUJEM
  • PARADIŽNIKI, različnih vrst, zelo zreli, 500 g
  • SOL, ščep
  • POPER, ščep
  • ČESEN, 1 strok
  • ČEBULA, ½ manjše
  • ZELENJAVNA MEŠANICA Kmetije Klepec, 1 zvrhana čajna žlička
  • BAZILIKA, sveža, nekaj listov
  • INDIJSKI OREŠČKI, oluščeni, 1 pest
  • KUSKUS, 4 zravnane jušne žlice
  • OLIVNO OLJE, 1 jušna žlica
KAKO TO GRE
  1. Paradižnik narežemo in zmiksamo v gladko kašo, skupaj z oreščki, začimbami in baziliko.
  2. Olje segrejemo in na njem podušimo čebulo, da postekleni, nato pa dodamo stisnjen česen in premešamo. Ko zadiši, v posodo vlijemo paradižnikovo kašo in žličko zelenjavne mešanice.
  3. Ogenj povečamo, da juha zavre, nato pa zmanjšamo in pokrito kuhamo dobrih 20 minut, da nekaj tekočine izpari. Če se nam zdi preredka, juho kuhamo malo dlje.
  4. Ko je juha dovolj gosta, ogenj ponovno povečamo, da zavre in vanjo vsujemo kuskus. Ugasnemo in pokrijemo.
  5. Čez nekaj minut, ko se kuskus napije, juho ponovno zmiksamo do gladke, žametne teksture.
NAMIGI in NASVETI
* od 12. meseca dalje * brez glutena (samo juha, brez prilog) * brez mlečnih izdelkov * vegansko * brez jajc
Recipe by BoobeeFoodee at https://www.boobeefoodee.si/blog/zametna-paradiznikova-juha/