Češnjev zavitek aka štrudel
AVTOR: 
ČAS PRIPRAVE: 
ČAS KUHANJA: 
SKUPNI ČAS: 
PORCIJ: 45
 
KAJ POTREBUJEM
  • ČEŠNJE, 5-6 polnih pesti
  • RJAVI SLADKOR, 1 zvrhana jušna žlica
  • POLNOZRNATA PIRINA MOKA, 300 g
  • NAVADNA PIRINA MOKA, za posip in razvaljanje
  • REPIČNO OLJE, 2 jušni žlici
  • JABOLČNI KIS, 1 čajna žlička
  • VODA, 180 ml (lahko tudi malo več ali manj)
  • SLADKOR, za dekoracijo
KAKO TO GRE
  1. Češnje izkoščičimo in posujemo s sladkorjem, pustimo nekaj minut, da se nabere voda. Odcedimo, tekočino oz. sok prihranimo ali pa spijemo.
  2. Moko zmešamo z vodo, kisom in oljem, dobro pregnetemo v enotno testo in razvaljamo na tanko. Rahlo premažemo z malo olja in čez 10 minut ponovno razvaljamo ter previdno razvlečemo.
  3. Tretjino testa nadevamo s češnjami in zavijemo.
  4. Preložimo na pekač in pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C dobre 30 minut oz. do zlatorjave barve.
  5. Okrasimo z mletim sladkorjem.
NAMIGI in NASVETI
* od 20. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Recipe by BoobeeFoodee at https://www.boobeefoodee.si/blog/cesnjev-zavitek-aka-strudel/