Bolonjska brezmesna omaka 2
AVTOR: Klavdija
ČAS PRIPRAVE:
ČAS KUHANJA:
SKUPNI ČAS:
PORCIJ: 3
- CVETAČA, ½ manjše glave
- ČEBULA, ½ manjše
- KORENČEK, 1 manjši
- ČESEN, strok
- PETERŠILJ, 2 vejici in še nekaj za okras
- PARADIŽNIKOVA OMAKA, 200 ml
- SOL, ščep
- OLJČNO OLJE, 1 jušna žlica
- MAJARON, ščep
- MEŠANICA ZAČIMB, 1 zravnana čajna žlička (http://www.kmetijaklepec.si/products/jusna-zacimbna-mesanica-iz-posusene-zelenjave)
- POLJUBNI ŠPAGETI, 200 g
- Cvetačo naribamo na bolj grobo.
- Olje segrejemo in na njem popražimo nasekljano čebulo, da postekleni; dodamo stisnjen česen, premešamo in ko zadiši v jed damo naribano cvetačo.
- Ogenj povečamo in cvetačo med stalnim mešanjem na rahlo opražimo.
- Dodamo na drobno narezan korenček in nasekljan peteršilj. Premešamo, zalijemo s paradižnikovo omako, rahlo solimo in dodamo žličko začimbne mešanice.
- Pokrijemo in tako kuhljamo 20 minut.
- Med tem skuhamo testenine in odcejene prelijemo s cvetačno polivko.
* od 10. meseca dalje * brez glutena (samo omaka) * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Recipe by BoobeeFoodee at https://www.boobeefoodee.si/blog/bolonjska-brezmesna-omaka-2/
3.3.3077