Bolonjska brezmesna omaka 2
AVTOR: 
ČAS PRIPRAVE: 
ČAS KUHANJA: 
SKUPNI ČAS: 
PORCIJ: 3
 
KAJ POTREBUJEM
  • CVETAČA, ½ manjše glave
  • ČEBULA, ½ manjše
  • KORENČEK, 1 manjši
  • ČESEN, strok
  • PETERŠILJ, 2 vejici in še nekaj za okras
  • PARADIŽNIKOVA OMAKA, 200 ml
  • SOL, ščep
  • OLJČNO OLJE, 1 jušna žlica
  • MAJARON, ščep
  • MEŠANICA ZAČIMB, 1 zravnana čajna žlička (http://www.kmetijaklepec.si/products/jusna-zacimbna-mesanica-iz-posusene-zelenjave)
  • POLJUBNI ŠPAGETI, 200 g
KAKO TO GRE
  1. Cvetačo naribamo na bolj grobo.
  2. Olje segrejemo in na njem popražimo nasekljano čebulo, da postekleni; dodamo stisnjen česen, premešamo in ko zadiši v jed damo naribano cvetačo.
  3. Ogenj povečamo in cvetačo med stalnim mešanjem na rahlo opražimo.
  4. Dodamo na drobno narezan korenček in nasekljan peteršilj. Premešamo, zalijemo s paradižnikovo omako, rahlo solimo in dodamo žličko začimbne mešanice.
  5. Pokrijemo in tako kuhljamo 20 minut.
  6. Med tem skuhamo testenine in odcejene prelijemo s cvetačno polivko.
NAMIGI in NASVETI
* od 10. meseca dalje * brez glutena (samo omaka) * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Recipe by BoobeeFoodee at https://www.boobeefoodee.si/blog/bolonjska-brezmesna-omaka-2/