Česen stisnemo in zmešamo v pasto skupaj s preostalimi sestavinami za marinado. Meso dobro natremo in zavijemo v prozorno živilsko folijo in pustimo čez noč v hladilniku.
Pol ure pred peko ga vzamemo iz hladilnika in pustimo na sobni temperaturi.
Pečico ogrejemo na 160°C in meso pečemo dobrih 80 minut.
Medtem pripravimo pogačo.
Najprej damo vzhajati kvas v toplo vodo, skupaj s sladkorjem. Ko naraste, ga zmešamo s preostalimi sestavinami v gladko testo, ki ga razporedimo na pekač, obložen s peki papirjem v obliko tanjšega (2-3cm na debelo) pravokotnika. Pustimo, da vzhaja pol ure.
Ko je rostbif pečen, ga vzamemo iz pečice in pokrijemo s folijo ter pustimo, da tako počiva in da se ohladi.
Med tem spečemo kruhek na 200°C, in sicer pečemo dobre pol ure, oz. dokler ni skorjica zlatorjave barve. Ohladimo ga na rešetki na sobni temperaturi.
Pripravimo pesto, tako da vse sestavine zmešamo bolj na grobo v sekljalniku ali pa v terilniku.
Kruh prerežemo, namažemo s pestom, obložimo s tanko narezanimi kosi rostbifa in poljubno nadevamo.
NAMIGI in NASVETI
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * mesno - junetina * brez jajc
Recipe by BoobeeFoodee at https://www.boobeefoodee.si/blog/eko-rostbif-na-potepu/