Tajske mesne kroglice oz. preoblečena junečja rebra
AVTOR: 
ČAS PRIPRAVE: 
ČAS KUHANJA: 
SKUPNI ČAS: 
PORCIJ: 4
 
KAJ POTREBUJEM
  • za kroglice:
  • EKOLOŠKA JUNEČJA REBRA EKODAR, 500 g
  • JAJCE, velikost M, 2
  • PIRINE DROBTINE, 2-3 zvrhane jušne žlice
  • ČEBULA, rdeča, ½ večje
  • ČESEN, 1 strok
  • ZAČIMBE: sušen mlet koriander, mleta orientalska kumina, mlet ingver, limonska trava, čili; vsake začimbe 1 čajna žlička, razen čilija damo ½ čajne žličke.
  • REPIČNO OLJE, 3-4 jušne žlice
  • ---
  • za omako:
  • RDEČA ČEBULA, ½ manjše
  • ZAČIMBE: sušen mlet koriander, mleta orientalska kumina, mlet ingver, limonska trava, čili; vsake začimbe 1 čajna žlička, razen čilija damo ½ čajne žličke.
  • SOL, ščep
  • VLOŽENI PELATI, 250 g
  • ZELENA PAPRIKA, 1 manjša
  • KORENČEK, 1 manjši
  • KOKOSOVO MLEKO, 100 ml
  • MLADA ČEBULICA, perje, za dekoracijo
  • SEZAM, nekaj za posip
  • RIŽ BASMATI, suh, 150 g
KAKO TO GRE
  1. Rebra očistimo kosti in zmiksamo skupaj s preostalimi sestavinami; oblikujemo enako velike kroglice, ki jih z vseh strani opečemo do zlatorjave barve.
  2. Odstranimo in odcedimo na papirnati brisači.
  3. V isti ponvi podušimo nasekljano čebulo, da malo zarumeni, dodamo korenček in papriko, začinimo, kroglice vrnemo v ponev ter zalijemo s pelati. Pokrito dušimo 15 minut, da čebula že razpada in takrat dodamo kokosovo mleko. Dušimo še 10 minut, da se omaka malo zgosti.
  4. Postrežemo s kuhanim rižem, svežim perjem mlade čebulice in posujemo s sezamom.
NAMIGI in NASVETI
* od 12. meseca dalje
* z glutenom
* brez mlečnih izdelkov
* mesno - junetina
* z jajci
Recipe by BoobeeFoodee at https://www.boobeefoodee.si/blog/tajske-mesne-kroglice-oz-preoblecena-junecja-rebra/