Rebra očistimo kosti in zmiksamo skupaj s preostalimi sestavinami; oblikujemo enako velike kroglice, ki jih z vseh strani opečemo do zlatorjave barve.
Odstranimo in odcedimo na papirnati brisači.
V isti ponvi podušimo nasekljano čebulo, da malo zarumeni, dodamo korenček in papriko, začinimo, kroglice vrnemo v ponev ter zalijemo s pelati. Pokrito dušimo 15 minut, da čebula že razpada in takrat dodamo kokosovo mleko. Dušimo še 10 minut, da se omaka malo zgosti.
Postrežemo s kuhanim rižem, svežim perjem mlade čebulice in posujemo s sezamom.
NAMIGI in NASVETI
* od 12. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih izdelkov * mesno - junetina * z jajci
Recipe by BoobeeFoodee at https://www.boobeefoodee.si/blog/tajske-mesne-kroglice-oz-preoblecena-junecja-rebra/