KOKOSOVA SMETANA (ki ostane na vrhu v pločevinki mleka, ko jo postavimo za nekaj ur v hladilnik), 3 jušne žlice (ostanek smetane prihranimo in damo v hladilnik)
KOKOSOVO MLEKO/VODA (ki ostane na dnu pločevinke mleka), 3 jušne žlice
RJAVI SLADKOR, 1 jušna žlica (lahko tudi povsem brez)
ZAMRZNJENE BANANE, 3 večje
JAGODE, 1 velika pest
Za omako
JAGODE, 1 velika pest
KAKO TO GRE
Dan prej si pripravimo zamrznjene banane - zelo zrele banane narežemo na manjša kose in jih v vre?ki zamrznemo.
Indijske oreščke nekaj ur pred uporabimo namočimo v vodi.
Za testo v sekljalnik damo ovsene kosmiče, kakav in med; miksamo, dokler ne nastane manjša kepa testa, ki jo potlačimo na pekač, obložen s prozorno živilsko folijo.
V sekljalnik ali blender damo banane, indijske oreščke, kokosovo smetano in sladkor; zmiksamo v gladek sladoled; jagode (tiste za nadev in tiste za omake) pretlačimo in jih neenakomerno vmešamo v sladoled, da dobimo marmorirano strukturo.
Sladoled naložimo na testo in prelijemo s preostalimi jagodami.
Damo v zmrzovalnik in počakamo vsaj 2 uri, da se torta lepo strdi.
Kokosovo smetano lepo ohlajeno stepemo in torto okrasimo.
NAMIGI in NASVETI
* od 12. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih izdelkov * vegansko * brez jajc
Recipe by BoobeeFoodee at https://www.boobeefoodee.si/blog/jagodna-ledena-poslastica/