Jagodna ledena poslastica
AVTOR: 
ČAS PRIPRAVE: 
ČAS KUHANJA: 
SKUPNI ČAS: 
PORCIJ: 4
 
KAJ POTREBUJEM
  • Za testo (premer okroglega pekača 15 cm)
  • PRESNI KAKAV, 3-4 zvrhane jušne žlice
  • OVSENI KOSMIČI, drobno mleti, 2-3 zvrhane jušne žlice
  • MED, 2 jušni žlici
  • INDIJSKI OREŠČKI, namočeni, 50 g
  • Za nadev
  • INDIJSKI OREŠČKI, namočeni, 150 g
  • KOKOSOVA SMETANA (ki ostane na vrhu v pločevinki mleka, ko jo postavimo za nekaj ur v hladilnik), 3 jušne žlice (ostanek smetane prihranimo in damo v hladilnik)
  • KOKOSOVO MLEKO/VODA (ki ostane na dnu pločevinke mleka), 3 jušne žlice
  • RJAVI SLADKOR, 1 jušna žlica (lahko tudi povsem brez)
  • ZAMRZNJENE BANANE, 3 večje
  • JAGODE, 1 velika pest
  • Za omako
  • JAGODE, 1 velika pest
KAKO TO GRE
  1. Dan prej si pripravimo zamrznjene banane - zelo zrele banane narežemo na manjša kose in jih v vre?ki zamrznemo.
  2. Indijske oreščke nekaj ur pred uporabimo namočimo v vodi.
  3. Za testo v sekljalnik damo ovsene kosmiče, kakav in med; miksamo, dokler ne nastane manjša kepa testa, ki jo potlačimo na pekač, obložen s prozorno živilsko folijo.
  4. V sekljalnik ali blender damo banane, indijske oreščke, kokosovo smetano in sladkor; zmiksamo v gladek sladoled; jagode (tiste za nadev in tiste za omake) pretlačimo in jih neenakomerno vmešamo v sladoled, da dobimo marmorirano strukturo.
  5. Sladoled naložimo na testo in prelijemo s preostalimi jagodami.
  6. Damo v zmrzovalnik in počakamo vsaj 2 uri, da se torta lepo strdi.
  7. Kokosovo smetano lepo ohlajeno stepemo in torto okrasimo.
NAMIGI in NASVETI
* od 12. meseca dalje
* z glutenom
* brez mlečnih izdelkov
* vegansko
* brez jajc
Recipe by BoobeeFoodee at https://www.boobeefoodee.si/blog/jagodna-ledena-poslastica/