Domači ajdovi široki rezanci

Pripravljeni v rekordno kratkem času in zagotavljam vam, da uspejo tudi vsem neveščim priprave testenin; bogatega okusa po ajdi, naslednjič jih le še razvaljam na tanko, res tanko. 🙂
Z otrokom sva si oblizovala prste, zraven pa se je odlično prilegel bogat dišeč čičerikin golaž z arašidi, še ena uspešnica, ki jo moram v kratkem ponoviti in deliti recept. To je resnično omaka, ki paše k širokim rezancem (a si vi tudi delite v glavi omake skupaj s testeninami? Npr. k svedrom mi pašejo bučke, k špagetom bolonjska ali pa milanska omaka, k širokim rezancem kakšna smetanova, metuljčki ali pentljice gredo v mineštre, … 🙂 )
In k tem rezancem noro paše ta čičerikin golaž, prisežem. 🙂

domaci ajdovi rezanci s ciceriko in arasidi domaci ajdovi rezanci s ciceriko in arasidi1

Domači ajdovi široki rezanci
KOLIKO OSEB: 3
* od 9. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
5 min
CELOTEN ČAS
15 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
5 min
CELOTEN ČAS
15 min
KAJ POTREBUJEM
  1. AJDOVA MOKA, 200 g
  2. SOL, ščep
  3. VRELA VODA, 120 ml
  4. JABOLČNI KIS, 1 čajna žlička
KAKO TO GRE
  1. Ajdovo moko solimo in poparimo z vrelo vodo.* Vmešamo jabolčni kis, na hitro pregnetemo in počakamo, da se deloma ohladi.
  2. Razvaljamo na tanko in izrežemo rezance (lahko tudi s strojčkom).*
  3. Kuhamo v slanem kropu 5 minut.
NAMIGI
  1. * Količina vode se razlikuje in je odvisna od vrste moke; če je testo premokro, dodamo še malo moke, če je presuho, pa malo vrele vode.
  2. * Za lažje valjanje si lahko pomagamo s polento ali pšeničnim zdrobom (gris), ker ajda nima glutena in se včasih težje oblikuje.
  3. Prav tako delamos testom precej hitro, da se na nam izsuši, preden ga narežemo.
boobeefoodee.si https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply