Domače zlate ribice

Recept najdete tudi v knjigici receptov BF 3: Vegi za družino na brzino.

So priplavale kot ideja, kako porabiti kos sira. Ja vem, nobene pametne povezave. Najprej sem želela pripraviti mini slane piškotke, potem zavite grisine, nazadnje pa sem dobila idejo za zlate ribice, jaaaa. Kos sira je čakal 4 dni še v hladilniku, ker sem naročila modelčke in jih čakala. Tako je, vse za dober cilj. 😀
Nekaj receptov je že bilo napisanih, z maslom in tako dalje, sama pa sem pripravila enostavno različico, kot ponavadi. Želela sem, da so bolj mehke da se lepo stopijo, torej obratno kot
krekerji. V ta namen sem dala ponarejena “jajca” in sicer namočena lanena semena. In uspele so kot pesmica. 🙂 

Lahko uporabite katerokoli moko, priporočam pa vsaj eno polnozrnato, saj doda hrustljavost. Prav tako je moja domača osta moka precej bolj zrnasta kot trgovinska. Samo povem. 🙂 Prav tako lahko izpustite sir in poljubno dodajate začimbe – česnov prah, papriko v prahu ali čili za več ognja. 🙂 

zlate ribice 2zlate ribice 3zlate ribicezlate ribice1

Domače zlate ribice
 
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
 
AVTOR:
PORCIJ: 55
KAJ POTREBUJEM
  • POLNOZRNATA PIRINA MOKA, 35 g
  • DOMAČA OSTRA MOKA, 25 g
  • KOKOSOVA MAŠČOBA COBIO, 30 g
  • LANENA "JAJCA", 1 jušna žlica
  • SODA BIKARBONA, 1 noževa konica
  • POLJUBEN SIR, 10 g (lahko tudi brez)
  • SOL, ščep
KAKO TO GRE
  1. Najprej zmiksamo 1 jušno žlico lanenih semen in prelijemo s 3 žlicami vode. Premešamo in pustimo 5 minut, da se zmes napoji.
  2. Zmešamo preostale sestavine in dodamo "jajca".
  3. Testo pregnetemo in oblikujemo v kroglico, ki jo zavijemo v prozorno folijo in pustimo pol ure počivati v hladilniku.
  4. Testo razvaljamo na debeline 2-3 mm in izrežemo ribice.
  5. Razporedimo na peki papir in pečemo na 180°C 12-15 minut.

 

Leave a Reply