Domače ribje palčke

Ko jih boste poizkusili, si drugih ne boste več želeli. Jp, to so domače ribje palčke – pripravljene v 10 minutah (v pečici malce več), z domačimi sestavinami, dišeče, hranljive, preprosto slastne. 
Kupljene sem jedla samo enkrat v življenju in so mi bile bljak, zato sem kar pozabila nekaj let na njih. Ko jih zagledam, mi vedno izgledajo mamljive, potem pa se spomnim okusa in se hitro otresem misli. Domače se mi zdijo dobra ideja za otroka, ki ima rad ribe in tudi za tistega, ki jih ne mara tako zelo, saj so pripravljene na tak način res odlične, pa še zelo priročne za v roko, da jih sami pogrizljajo. Same zmage. 🙂 
Namesto lososa lahko uporabimo tudi skušo ali fileje kakšne bolj mesnate ribe, ki se lepo nareže na palčke. Otroci bodo navdušeni, garantiram. 🙂

domace ribje palckedomace ribje palcke1domace ribje palcke2domace ribje palcke3domace ribje palcke4

Domače ribje palčke
 
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
 
AVTOR:
PORCIJ: 5
KAJ POTREBUJEM
  • LOSOS, 100 g
  • DROBTINE, 4 zvrhane žlice
  • JAJCE, 1 manjše
  • MLEKO, 2 jušni žlici
  • ŠKROB, 1 zvrhana žlica
  • KVASNI KOSMIČI (ali parmezan), 1 zravnana jušna žlica
  • KOKOSOVA MAŠČOBA, za peko, 2-3 kocke (toliko, da stopljena prekrije dno v ponvi)
KAKO TO GRE
  1. Jajce razžvrkljamo, z metlico vmešamo škrob in potem še kvasne kosmiče (ali parmezan).
  2. Lososa delno odtajenega narežemo na približno 1 cm debele palčke, jih povaljamo v jajcu in drobtinah. Na segreti maščobi jih na vsaki strani spečemo do zlatorjave barve.
  3. Lahko jih pečemo tudi v pečici z ventilatorjem na 220°C do zlatorjave barve.
  4. Če imamo svežega lososa, ga pred rezanjem malo zamrznemo, da je trši in ga lažje narežemo na palčke.
NAMIGI in NASVETI
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi proizvodi * z jajci * mesno - ribe

 

Leave a Reply