recepti za zdravo prehrano
 
Domače kokosovo mleko 1 na 1

Domače kokosovo mleko 1 na 1

Naslov pove vse in kot sem že napovedala v enem izmed prejšnjih objav (natančneje tukaj: http://www.boobeefoodee.si/blog/blender-omniblend/), bom v sklopu nove rubrike 1 na 1 delala primerjavo preko že izdelanih receptov; gre za tiste, pri katerih sem uporabila multipraktik (v nadaljevanju: multi), sedaj pa bom uporabila blender Omniblend

Kokosovo mleko z multijem
kokosovo mleko

Mleko oz. napitek je bil sicer okusen, vendar se nisem mogla znebiti tiste zrnaste strukture, kljub precejanju in ožemanju. Okus sicer super, ampak pri vseh domačih napitkih me je motilo ravno tisto peskasto, ki se čuti in ostane na dnu. Mleka nastane iz celotne mase manj, kot bi pričakovali; sicer je več kaše, ki je super dobra za peko, recimo takšnih piškotkov: http://www.boobeefoodee.si/blog/100-kokosovi-kupcki/ (ti so delani brez riža, samo iz kokosove moke).

Kokosovo mleko z blenderjem
blender2kokosov mleko z blenderjem kokosovo mleko

Recept:

kokosova moka, 200 g
datlji, 5 kosov
himalajska sol, ščep
voda, 700 ml

Sestavine sem namočila čez noč in jih naslednji dan zmiksala do gladkega; precedila in ožela sem čez otroško tetra plenico. Blendala sem 60 sekund s prekinitvami.

Napitek  je super, ravno prav sladek, brez zrnc, zelo piten, zelo lepega kokosovega okusa. Zaradi datljev je ravno prav sladek, ampak ne preveč, tako da ne “zmoti” kokosovega okusa. Čista petka. Naslednji poizkus – riževo, in to iz rjavega riža. 🙂 Se že veselim. 

Leave a Reply