Tako dober namaz si zasluži tako dolg naslov, kajne? 🙂
Pravzaprav sem želela pripraviti presne kroglice, kot že enkrat prej, vendar sem med miksanje dobila preblisk in se odločila za namaz. Odločitev se je izkazala za zelo pametno, saj smo ga kar jedli in jedli, tako je bil dober. Še celo najmlajši ga je pomagal pripraviti (zavrtel gumb na mikserju, ampak tudi to je nekaj, pohvala za trud! 😀 ).
Primeren je tudi za hrambo v hladilniku, sedaj je že 4 dni, odkar smo ga pripravili, pa je še vedno dober in mazljiv.
Iz mase lahko brez večjega truda oblikujete tudi kroglice, ki jih povaljate v presnem kakavu, kokosovih kosmičih, sezamu, drobljenih lešnikih … ogromno možnosti. Za kakšne energijske ploščice je pa masa malo premokra, morali bi ji dodati še kakšno žlico kokosove/rožičeve moke.


- AJDOVA KAŠA, namočena, surova, 5 zvrhanih jušnih žlic
- INDIJSKI OREŠČKI, namočeni, 2 jušni žlici
- MANDLJI, namočeni, 2 jušni žlici
- SUROVI KAKAV, 3 zvrhane jušne žlice
- DATLJI, 10 kosov
- MED, 1 jušna žlica
- VANILJA V PRAHU, 1 čajna žlička
- BIO POMARANČA, naribana lupinica
- POMARANČNI SOK, 3 jušne žlice
- KOKOSOVA MOKA, 3 jušne žlice
- Ajdo, datlje in oreščke namočimo čez noč.
- Zmiksamo skupaj z vsemi sestavinami.
- * Pomarančni sok je dodan za malo svežine, v samem namazu se ga ne čuti.
Recept je videti zelo enostaven in slasten. Zanima pa me ali je kokosova moka mišljena kot kokosove mrvice ali dejansko kokosova moka?
To http://trgovina.mercator.si/wcsstore/Zivila/images/products/a076/3838900033944_2_large.jpg ali to http://www.medex.si/wp-content/uploads/2014/11/Cocomi_moka.png
Hvala!
Nadja, živjo in dobrodošla na strani.
Mišljeni so drobni kokosovi kosmiči/mrvice jim tudi lahko rečemo. Ni tista drobno mleta kokosova moka, ampak un “klasičen” nariban kokos. 🙂
Pa dober tek!