Cvetačna juha s korenčkom in jabolkom, jesenski kompot z rižem

cvetacna juha kompot_wm

Cvetačna juha s korenčkom in jabolkom, jesenski kompot z rižem
KOLIKO OSEB: 1
* od 10. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
30 min
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
30 min
za juho
  1. CVETAČA, 1/2 manjše glave
  2. KROMPIR, 1 manjši
  3. KORENČEK, 1/2 srednjega
  4. JABOLKO, 1/2 manjšega
  5. BUČNO OLJE, 1 čajna žlička
za kompot
  1. JABOLKO, 1/2 manjšega
  2. HRUŠKA, 1 manjša
  3. SLIVE, 3 komadi
  4. GROZDJE, ena manjši grozd
  5. RIŽ, 20 g
KAKO TO GRE
  1. Krompir skuhamo v vodi, nad to posodo z vodo pa na cedilu soparimo cvetačo na koščkih.
  2. Ko je krompir kuhan, ga pretlačimo s cvetačo vred in nanj naribamo korenček ter jabolko. Prelijemo z bučnim oljem.
  3. V drugo posodo z vodo narežemo sadje, na hitro zavremo in v jed zakuhamo riž.
boobeefoodee.si https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply