Cvetačna juha s korenčkom in jabolkom, jesenski kompot z rižem
2014-04-17 20:08:02
KOLIKO OSEB: 1
* od 10. meseca dalje
* brez glutena
* brez mlečnih proizvodov
* vegansko
* brez jajc
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
30 min
za juho
- CVETAČA, 1/2 manjše glave
- KROMPIR, 1 manjši
- KORENČEK, 1/2 srednjega
- JABOLKO, 1/2 manjšega
- BUČNO OLJE, 1 čajna žlička
za kompot
- JABOLKO, 1/2 manjšega
- HRUŠKA, 1 manjša
- SLIVE, 3 komadi
- GROZDJE, ena manjši grozd
- RIŽ, 20 g
KAKO TO GRE
- Krompir skuhamo v vodi, nad to posodo z vodo pa na cedilu soparimo cvetačo na koščkih.
- Ko je krompir kuhan, ga pretlačimo s cvetačo vred in nanj naribamo korenček ter jabolko. Prelijemo z bučnim oljem.
- V drugo posodo z vodo narežemo sadje, na hitro zavremo in v jed zakuhamo riž.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/