2 mins read
Čokoladne sanje
Nežna in rahla čokoladna torta brez moke se sliši super slastno, kajne?
Zame, ki nisem pristaš čokoladnih tort, pravzaprav ne dam kaj dosti nanje, je bila ta torta pravo odkritje. Že leta jo pečem in sicer po enem in istem receptu Chocolate Idiot Cake, ker je res tako preprosta, da jo zna prav vsak. Vzame malo časa, sladkor vedno odvzamem delno stran, saj mi je drugače presladka. Všeč mi je, ker je res enostavna, ker lahko prilagajamo okuse (paše samo malo kokosove smetane ali nekaj jagod, kepica preprostega vanilijevega sladoleda ali pa presni banani sladoled po našem receptu.
Oblizovali s(m) so prste, roke, dlani, krožnik pa še skoraj mizo. 🙂
Čokoladne sanje
* od 12. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi proizvodi * ovo-lakto-vegetarijansko * brez jajc
Ingredients
- za pekač premera 20 cm
- TEMNA ČOKOLADA vsaj 65%, 300 g
- MASLO 200 g
- RJAVI SLADKOR 150 g
- JAJCA velikost M, 5 kosov
Instructions
- Nad vodno kopeljo stopimo čokolado in maslo.
- Posebej v mešalniku penasto umešamo jajca s sladkorjem.
- Rahlo ohlajeno čokoladno maso previdno vlijemo k jajčni masi in narahlo premešamo v homogeno zmes.
- Pekač rahlo namastimo in vanj vlijemo maso.
- Postavimo ga v drug pekač, v katerega nalijemo vročo vodo, ki naj sega nekje do polovice pekača z maso.
- Torto pokrijemo z aluminijasto folijo in pečemo v predhodno ogreti pečici na 175°C.
- Če je pečena, preverimo tako, da s prstom narahlo pritisnemo na maso - če je čvrsta in ne več mokra, je torta pripravljena.
- Po peki folijo z vrha odstranimo in torto popolnoma ohladimo.
Notes
Če nimamo vodotesnega pekača s snemljivim obodom, ga popolnoma zatesnimo z aluminijasto folijo. Pri tem bodimo res pazljivi in natančni, da bo popolnoma zatesnjeno, sicer nam bo voda ušla v maso in torta ne bo prav pečena.