
Čičerikina enolončnica s piščancem
2014-04-22 08:00:01

KOLIKO OSEB: 1
* od 10. meseca dalje
* brez mlečnih izdelkov
* brez glutena
* mesno - piščanec
* brez jajc
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
25 min
CELOTEN ČAS
30 min
KAJ POTREBUJEM
- ČIČERIKA, predhodno kuhana, 1 pest
- PIŠČANEC, 40 g
- PARADIŽNIKOVA OMAKA, 3 jušne žlice
- ČEBULA, 3 kolobarji
- ČESEN, 1/2 stroka
- MUŠKATNI OREŠČEK, ščep
- KORIANDER, ščep
- KUMINA, ščep
- MAJARON, ščep
- RIŽ, 40 g
- OLIVNO OLJE, 1 čajna žlička
KAKO TO GRE
- Čičeriko namočimo čez noč, zjutraj odlijemo vodo, dolijemo svežo in skuhamo do mehkega; dobro odcedimo.
- Piščanca narežemo na male koščke in na malo vode na srednjem ognju podušimo do mehkega, dodamo začimbe; ko skoraj vsa voda izpari, dodamo nasekljano čebulo in česen, prilijemo paradižnikovo omako, ogenj pa zmanjšamo.
- Jed pokrijemo in dušimo na majhnem ognju dobrih 15 minut.
- Medtem skuhamo riž, odcedimo in prihranimo na toplem.
- Piščančji jedi primešamo kuhano čičeriko, ponovno pokrijemo ter kuhamo še 10 minut. Postrežemo ter še topli jedi prilijemo žličko olja.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/
Pingback: Piščanec s čičeriko v čebulni omaki in kuskus - BoobeeFoodee PREPROSTI SLASTNI ZDRAVI OTROŠKI RECEPTI