Čičerikina enolončnica s piščancem in rižem

cicerika enoloncnica z rizem_wm (2)cicerika enoloncnica z rizem_wm

Čičerikina enolončnica s piščancem
KOLIKO OSEB: 1
* od 10. meseca dalje * brez mlečnih izdelkov * brez glutena * mesno - piščanec * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
25 min
CELOTEN ČAS
30 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
25 min
CELOTEN ČAS
30 min
KAJ POTREBUJEM
  1. ČIČERIKA, predhodno kuhana, 1 pest
  2. PIŠČANEC, 40 g
  3. PARADIŽNIKOVA OMAKA, 3 jušne žlice
  4. ČEBULA, 3 kolobarji
  5. ČESEN, 1/2 stroka
  6. MUŠKATNI OREŠČEK, ščep
  7. KORIANDER, ščep
  8. KUMINA, ščep
  9. MAJARON, ščep
  10. RIŽ, 40 g
  11. OLIVNO OLJE, 1 čajna žlička
KAKO TO GRE
  1. Čičeriko namočimo čez noč, zjutraj odlijemo vodo, dolijemo svežo in skuhamo do mehkega; dobro odcedimo.
  2. Piščanca narežemo na male koščke in na malo vode na srednjem ognju podušimo do mehkega, dodamo začimbe; ko skoraj vsa voda izpari, dodamo nasekljano čebulo in česen, prilijemo paradižnikovo omako, ogenj pa zmanjšamo.
  3. Jed pokrijemo in dušimo na majhnem ognju dobrih 15 minut.
  4. Medtem skuhamo riž, odcedimo in prihranimo na toplem.
  5. Piščančji jedi primešamo kuhano čičeriko, ponovno pokrijemo ter kuhamo še 10 minut. Postrežemo ter še topli jedi prilijemo žličko olja.
https://www.boobeefoodee.si/blog/

One Comment

  1. Pingback: Piščanec s čičeriko v čebulni omaki in kuskus - BoobeeFoodee PREPROSTI SLASTNI ZDRAVI OTROŠKI RECEPTI

Leave a Reply