recepti za uvajanje goste hrane
 
Češnjev zavitek aka štrudel

Češnjev zavitek aka štrudel

Zavitek ali štrudel, vsi vemo, o čem teče beseda. Število češenj, ki sem jih dobila, je bilo ogromno. Večino sem jih pretopila v džem, ostalo pa primerno uskladiščila v zamrzovalno skrinjo, misleč, da bodo počakale jesen, zimo. Aham. Seveda. 😀 Takoj naslednji dan sem MORALA narediti zavitek, ker me je že dlje mikal, predvsem pa me je zanimalo, kako se obnese iz polnozrnate pirine moke. Vem, tvegam. 🙂 Ampak tako preprost, testo je pripravljeno v manj kot 5 minutah, nekaj spretnosti terja le vlečenje, ker se rado natrga, ampak tudi nič hudega. Tako ali tako ga zavijemo in tiste poredne luknje nikjer ne pokukajo. Del nadeva mi je pobegnil ven, ampak to me ne moti, ker mi vse skupaj izpade ful bolj domače, tako neurejeno, ampak diiišeče slastno.
Dober tek!

cesnjev zavitekcesnjev zavitek1cesnjev zavitek2

Češnjev zavitek aka štrudel
 
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
 
AVTOR:
PORCIJ: 45
KAJ POTREBUJEM
  • ČEŠNJE, 5-6 polnih pesti
  • RJAVI SLADKOR, 1 zvrhana jušna žlica
  • POLNOZRNATA PIRINA MOKA, 300 g
  • NAVADNA PIRINA MOKA, za posip in razvaljanje
  • REPIČNO OLJE, 2 jušni žlici
  • JABOLČNI KIS, 1 čajna žlička
  • VODA, 180 ml (lahko tudi malo več ali manj)
  • SLADKOR, za dekoracijo
KAKO TO GRE
  1. Češnje izkoščičimo in posujemo s sladkorjem, pustimo nekaj minut, da se nabere voda. Odcedimo, tekočino oz. sok prihranimo ali pa spijemo.
  2. Moko zmešamo z vodo, kisom in oljem, dobro pregnetemo v enotno testo in razvaljamo na tanko. Rahlo premažemo z malo olja in čez 10 minut ponovno razvaljamo ter previdno razvlečemo.
  3. Tretjino testa nadevamo s češnjami in zavijemo.
  4. Preložimo na pekač in pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C dobre 30 minut oz. do zlatorjave barve.
  5. Okrasimo z mletim sladkorjem.
NAMIGI in NASVETI
* od 20. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc

 

One comment

  1. Pingback: Enostaven skutni zavitek

Leave a Reply