Bučkini rezanci z zelenjavo in kuskusom v družbi lososa

Bučkini rezanci z zelenjavo in kuskusom v družbi lososa

losos zelenjava kuskus_wm

Bučkini rezanci z zelenjavo in kuskusom v družbi lososa
KOLIKO OSEB: 1
* od 7. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * mesno - ribe * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
20 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
20 min
KAJ POTREBUJEM
  1. BUČKA, 1/2 srednje velike
  2. PARADIŽNIK, 1/2 srednje velikega
  3. KORENČEK, 1 manjša
  4. KUSKUS, 40 g
  5. LOSOS, 15 g
  6. ČESEN, 1/2 stroka
  7. DROBNJAK, sušen, ščep
  8. LANENO OLJE, 1 čajna žlička
KAKO TO GRE
  1. V posodo z malo vode narežemo paradižnik in korenček. Dušimo nekaj minut, medtem pa nad to posodo dodamo cedilo z bučkami, ki smo jih z lupilcem za zelenjavo na tanko narezali na rezance.
  2. Pokrijemo in pustimo največ 7 minut, da se zelenjava zmehča.
  3. Umaknemo cedilo in iz posode vzamemo zelenjavo, vendar prihranimo vodo, v kateri se je kuhala. Na hitro jo zavremo in dodamo kuskus ter ugasnemo in pustimo nekaj minut, da se napihne.
  4. Medtem v ponvici z malo vode na hitro podušimo lososa, da postane lepe rožnate barve, nanj stisnemo česen in dodamo drobnjak ter na koncu še olje.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply