Bučkine ladjice z odišavljenim krompirčkom

polnjene bucke ladjice_wm

Bučkine ladjice z odišavljenim krompirčkom
KOLIKO OSEB: 3
* od 11. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi proizvodi * mesno - puran * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
35 min
CELOTEN ČAS
45 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
35 min
CELOTEN ČAS
45 min
KAJ POTREBUJEM
  1. BUČKE, 3 srednje velike
  2. PURANJE MLETO MESO, 150 g
  3. KISLA SMETANA, 1 jušna žlica
  4. JOGURTOV SIR, 50 g
  5. KROMPIR KIFELČAR, 5-6 manjših
  6. MAJARON, ščep
  7. RDEČA PAPRIKA, ščep
  8. TIMIJAN, ščep
  9. ORIGANO, ščep
  10. BAZILIKA, ščep
  11. ČESEN, 1 manjši strok
  12. PARADIŽNIKOVA OMAKA, 2 jušni žlici
  13. OLIVNO OLJE, 1 jušna žlica
KAKO TO GRE
  1. Bučke umijemo, prerežemo na pol in izdolbemo sredico ven; prihranimo.
  2. Krompir ostrgamo in narežemo na 0,5 cm debele rezine. Zlijemo olivno olje in z roko dobro premešamo.
  3. Pečico ogrejemo na 200°C. Krompirjeve rezine zložimo eno poleg druge na pekač, prekrit s peki papirjem in dodamo timijan, origano in baziliko.
  4. Pečemo dobre pol ure oz. dokler ni krompirček zlato rjave barve.
  5. Medtem v ponev damo malo vode, samo da je dno prekrito in zavremo; na hitro popražimo meso, ves čas mešamo; ko voda izpari, ogenj zmanjšamo, dodamo bučkino sredico in začimbe - rdečo papriko, majaron in stisnemo česen. Kuhamo slabih 10 minut, da meso spremeni barvo in mu primešamo žličko paradižnikove omake in kislo smetano. Premešamo in ugasnemo. Počakamo, da se malo ohladi.
  6. Maso nadevamo v izdolbene bučke, ki jih zložimo drugo poleg druge na peki papir. Naribamo sir in prelijemo/pokapamo s paradižnikovo omako.
  7. Pečemo skupaj s krompirčkom slabe pol ure.
https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply