Briški zdrob

briski zdrob_wm
briski zdrob1_wm

Briški zdrob
KOLIKO OSEB: 2
* od 12. meseca dalje * z glutenom * lakto vegetarijansko * z mlečnimi izdelki * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
5 min
CELOTEN ČAS
10 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
5 min
CELOTEN ČAS
10 min
KAJ POTREBUJEM
  1. POLNOZRNAT PŠENIČNI ZDROB, 3-4 zvrhane jušne žlice
  2. MLEKO, poljubno, 3 dcl
  3. BRIŠKE ČEŠNJE, 1 velika pest
  4. RJAVI SLADKOR, 1 zravnana čajna žlička
KAKO TO GRE
  1. Mleko zavremo in vanj stresemo zdrob. Ogenj zmanjšamo in skuhamo do mehkega.
  2. Polovico odstranimo, v preostalo polovico pa vmešamo 1/2 porcije razkoščičenih češenj in nekaj minut kuhljamo, da se zmehčajo.
  3. V posodico nadevamo eno žlico "belega" zdroba, 1 žlico češnjevega, eno žlico "belega" ... dokler ne zmanjka obeh mas.
  4. Ohladimo.
  5. Preostanek češenj razkoščičimo, zrežemo na polovičke in damo v posodo skupaj z žličko sladkorja. Na najvišjem ognju pražimo, da sladkor rahlo karamelizira (ko zadiši, je pripravljen), takrat ogenj zmanjšamo in prilijemo 0,5 dcl hladne vode.
  6. Počasi dušimo, da se omakca rahlo zgosti.
  7. Prelijemo čez ohlajen zdrob.
https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply