Breskvin zdrob

Za uvajanje sadja so breskve super izbira, saj so mehke, načeloma ne povzročajo težav, dobre so sveže in skuhane, prav tako pa lahko odstranimo nadležen olup z dlačicami in tako pripravimo za dojenčka zelo zdravo kašico ali mu damo košček breskve kar v roko – karkoli vam je ljubše. 🙂

Breskvin zdrob
 
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
 
AVTOR:
PORCIJ: 1
KAJ POTREBUJEM
  • PIRIN ZDROB dmBIO, 2 zvrhani jušni žlici
  • BRESKVE, 1 manjša, narezana
  • KOKOSOVO OLJE COBIO, 1 čajna žlička
  • VODA, 200 ml
KAKO TO GRE
  1. Vodo zavremo in v njej podušimo na koščke narezane in olupljene breskve. Lahko dodamo ščep kardamoma ali vanilije, ni pa nujno. Ko so breskve malo zmehčane, dodamo pirin zdrob, kuhamo še nekaj minut, nato pa ugasnemo in zmiksamo v kašico. Pred postrežbo dodamo olje.
NAMIGI in NASVETI
GLUTEN: da
MLEČNI IZDELKI: ne
JAJCA: ne
MESO: ne
SOJA: ne
OREŠČKI: ne
PALMINA MAŠČOBA: ne

 

Leave a Reply