recepti za uvajanje goste hrane
 
Breskova skuhanka

Breskova skuhanka

Za dopoldanske malice ali pa popoldanske malice za uvajanje goste hrane, kakor želite, lahko nakuhate več sadne kašice in jo potem vložite v kozarčke. Podobno sem že storila s hruškami, jabolki in korenčkom oz. naš domači frutko, ki sem ga obogatila z riževo kašico- Za breskovo skuhanko pa sem dodala mlete ovsene kosmiče in ta kašica je zelo okusna, kremna in je šla v nekaj dneh. 🙂 

Za breskovo skuhanko sem zavrela približno 2kg breskev (imela sem jih vakumirane in zamrznjene od prejšnjega poletja), dodala žličko vanilije v prahu. Vrele sem dala v blender in zmiksala do gladkega; še v vročo kašico sem dala približno 100-150g ovsenih kosmičev in ponovno zblendala.  


Vse skupaj sem prelila v prekuhane in v pečici na 100°C ogrete steklene lončke. Lončke sem dobro zatisnila, obrnila na glavo in dala v pečico, kjer sem jih grela na 100°C še 10 minut, nato pa pečico ugasnila in pustila do naslednjega dne.

Izgleda precej rumeno, v resnici je bolj oranžna. 🙂 Da ne bi kdo pomislil, da smo jedli zenf. 😉

 

Leave a Reply