Bolonjska juha z riževimi špagetki MAMA

Preplet klasične bolonjske omake z dodano zelenjavo, obogateno s sojino omako shoyu in azijskimi začimbami – noro! Dišeča omaka izjemnega okusa, v katero smo potopili instant riževe špagetke MAMA (une tanajbolj tanke) je kar zavriskala od veselja, naše brbončice ob okušanju pa še toliko bolj. V sodelovanju s podjetjem BCA (http://www.bca.si/mama-rezanci/) smo prejeli paketek dobrot, ki jih pridno uporabljamo že od prej, saj so ti riževi rezanci med boljšimi na tržišču; redko se razkuhajo, lepo narastejo in super vpijejo okuse. Ti rezanci/špageti se poleg pestre palete uporabe ponašajo tudi z znakom kakovosti: http://www.thailandtrustmark.com/en

Sestavine pred pripravo:

Obrok sem skuhala iz istih sestavin za dojenčico (11, 5 mesecev) in otroka 5 let ter dva odrasla. Uporabila sem tričetrt paketka instant MAMA angelskih špagetkov, kar je okoli 160 g. Bilo je dovolj za vse, pa še ostalo je malo za danes. V bistvu me vedno znova preseneti, kako ti rezanci narastejo in jih uporabim pol manj kot kakšnih klasičnih špagetov. Zapišite na listek, da jih ne boste nakuhali za cel lonec. 😉

Za to bolonjsko juho torej potrebujemo:
– 160 g instant riževih špagetkov MAMA 
– 200 g govejega mletega mesa 
– 1 manjša čebula
– 1 manjši por
– 2 papriki
– eno pest graha
– žlica olja
– pol stroka česna
začimbe: čž sušene zelene, mlet ingver, ščep koriandra, ščep kumine, pol čž majarona, ščep soli, pol čž kurkume, ščep sušene limonske trave

Na malo olja podušimo nasekljano čebulo, dodamo česen, da zadiši in mleto meso. Malce popražimo in dodamo vse začimbe. Premešamo, pražimo minutko, da začimbe zadišijo. Dodamo na kose narezano zelenjavo, grah in zalijemo s 500 ml vode. Kuhamo 10 minut, nato pa v jed zakuhamo špagetke. Porcijo za dojenčke skuhamo posebej, ne solimo in dodamo samo za noževo konico začimb.
Če želimo v jedi lepše barve, špagetke skuhamo posebej in jih na koncu primešamo juhi, vendar ne bodo tako okusni; med kuhanjem v juhi namreč vsrkajo ostale okuse.

 

 

Leave a Reply