Blitva s krompirjem, pečene paprike s skuto in piščančja nabodalca

Blitva s krompirjem, pečene paprike s skuto in piščančja nabodalca

piscancja nabodala, blitva s krompirjem, s skuto polnjene pecene paprike

Blitva s krompirjem, pečene paprike s skuto in piščančja nabodalca
KOLIKO OSEB: 2
od 12. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi proizvodi * mesno-piščanec * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
25 min
CELOTEN ČAS
35 min
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
25 min
CELOTEN ČAS
35 min
KAJ POTREBUJEM
  1. PIŠČANČJE PRSI, 100 g
  2. KROMPIR, 2 večja
  3. BLITVA, blanširana, odcejena, 100 g
  4. KISLA SMETANA, 1 čajna žlička
  5. POLJUBNO HLADNO STISKANO RASTLINSKO OLJE, 1 čajna žlička
  6. HIMALAJSKA SOL, ščep
  7. PAPRIKE, 2
  8. SKUTA, 2 jušni žlici
  9. DROBNJAK, ščep
  10. KREMNI SIR, 1 jušna žlica
za marinado
  1. OLIVNO OLJE, 2 jušni žlici
  2. ŠETRAJ, 1/2 čajne žličke
  3. MAJARON, ščep
  4. RDEČA PAPRIKA, ščep
  5. POPER, ščep
  6. ČESEN, 2 stroka
KAKO TO GRE
  1. Najprej pripravimo marinado za piščančje prsi, ki jih zrežemo na približno enako velike kose. V posodi zmešamo olje z začimbami: šetraj, majaron, rdeča paprika, poper in narežemo česen. Premešamo ter v marinado postavimo kose piščanca. Dobro natremo, pokrijemo s folijo in pustimo v hladilniku nekaj ur, lahko pa tudi čez noč.
  2. Krompir skuhamo, odcedimo in počakamo, da se malo ohladi. Zmešamo ga skupaj z dobro odcejeno in na grobo nasekljano blitvo in prelijemo z mešanico kisle smetane, himalajske soli in žličko poljubnega rastlinskega olja.
  3. Paprikam odstranimo pecelj in previdno odstranimo semena. Zmešamo skuto s kremnim sirom* (opombe spodaj), dodamo drobnjak in s to maso napolnimo paprike. Popečemo jih na žar ponvi ali žaru na vsaki strani do zapečene rjave barve.
  4. Piščančje prsi pol ure pred pečenjem vzamemo iz hladilnika in previdno nataknemo na palčke za nabodalca.
  5. V ponvi segrejemo kapljico rastlinskega olja in na njem popečemo prsi do zlatorjave barve - na vsaki strani 4-5 minut, odvisno od debeline mesa.
NAMIGI
  1. * Lahko uporabimo samo skuto; lahko dodamo feto ali mešanico fete in skute; kislo smetano; lahko samo kremni sir, celo rikoto, mascarpone ali grški jogurt. Možnosti je ogromno.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply