Baby sataraš

Na vrhuncu poletne sezone bi bilo res škoda, če ne bi uporabili vseh svežih poletnih plodov, ki jih ponuja narava in v to kategorijo spadajo tudi paprike, paradižniki, jajčevci, bučke … A bi že brez naslova uganili, kam pes taco moli? 😉 Res jj, pred dnevi sem si zaželela sataraša, želela pa sem ga pripraviti tudi za svojo dojenčico, ki do 12. meseca še ne sme uživati beljaka. Zato sem zadevo poenostavila in pripravila sataraš samo z rumenjakom. Verjemite, prav nič ne zaostaja za “odraslo” verzijo in dojenčica je zelo uživala. Za polnovreden obrok sem dodala polento in zelo kremasta kombinacija je bila pravi hit!

Namesto polente lahko uporabimo riž, rjavi riž, kuskus ali bulgur, prav tako pa lahko na koščke narežemo kruh (če ga dojenček že uživa) in vmešamo v jed. 

Baby sataraš
 
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
 
AVTOR:
PORCIJ: 1
KAJ POTREBUJEM
za 1 dojenčka:
  • RUMENJAK, 1
  • POLENTA, kuhana, 50 g
  • PAPRIKA, zelena, vijola, rdeča, vsake 1 kos
  • ČEBULA, 1 manjši košček
  • BAZILIKA, nekaj listkov
  • PARADIŽNIK, pol srednje velikega
  • OLIVNO OLJE, 1 čajna žlička
KAKO TO GRE
  1. Na malo vode v kozici na hitro podušimo narezano čebulo, dodamo papriko in paradižnik ter dušimo še 10 minut; prilijemo malo vode, če se nam jed prime na dno in premešamo. Dodamo baziliko ter kuhamo še 10 minut, da se zelenjava popolnoma zmehča.
  2. Posebej v loncu skuhamo polento.
  3. Jajce ubijemo in ločimo rumenjak od beljakov. Rumenjak vmešamo zelenjavni jedi, kuhamo še 2 minuti in ugasnemo. Postrežemo in dodamo olivno olje.
NAMIGI in NASVETI
GLUTEN: ne
MLEČNI IZDELKI: ne
JAJCA: da
MESO: ne
SOJA: ne
OREŠČKI: ne
PALMINA MAŠČOBA: ne

 

Leave a Reply